1. Burca Göre Doğal Taş Nedir? Taş Seçimi
  2. Hangi Burç Hangi Taş?
  3. Koç Burcunun Taşları Nelerdir?
  4. Boğa Burcunun Taşları Nelerdir?
  5. İkizler Burcunun Taşları Nelerdir?
  6. Yengeç Burcunun Taşları Nelerdir?
  7. Aslan Burcunun Taşları Nelerdir?
  8. Başak Burcunun Taşları Nelerdir?
  9. Terazi Burcunun Taşları Nelerdir?
  10. Akrep Burcunun Taşları Nelerdir?
  11. Yay Burcunun Taşları Nelerdir?
  12. Oğlak Burcunun Taşları Nelerdir?
  13. Kova Burcunun Taşları Nelerdir?
  14. Balık Burcunun Taşları Nelerdir?

 

Burca Göre Doğal Taş Seçimi

Her bireyin kendine özel bir fizyolojisi ve bedensel özellikleri olsa da her burcun kendine yakın taşı ve taşları olduğuna inanılır. Aslında burcumuza yakın olan burç doğum taşımızı seçmek yerine enerjisi, rengi, damarları bizi çeken bir taşı da seçebilir, kullanabiliriz. Fakat günümüzde insanlar öncellikle burcumun taşı hangisi sorusuna yanıt ararlar. Bu içeriğimizde bu burcunuzun taşı nedir sorusuna detaylı yanıt vermeye çalışacağız. Çoğunluğun bildiğinin aksine burçlarla doğal taşlar arasındaki ilişki tek bir taşa bağlı değildir. Her burcun birden fazla taşla direk ilgisi vardır.

Güneş' in bir yıllık dönüşü esnasında yol, gökyüzünü bir kuşak gibi çepeçevre sardığı varsayılan düşsel bir kuşağın tam ortasından geçer. Buna Astronomi ve Astroloji' de Burçlar Kuşağı ya da Zodyak denir. Zodyak adı da hayvan anlamındaki Yunanca bir kelimeden türetilmiştir.

Burçlar 4 elemente ayrılırlar: Ateş, Hava, Su ve Toprak.  Her element de 3 gruba ayrılırlar. Bunlar, Öncü, Sabit ve Değişken'dir. Batı astrolojisinin takım yıldızlarıyla bir alakası yoktur. Yukarıda anlatıldığı gibi ilkbahar ekinoksunun başlangıcı olan 0 derece Koç esas alınarak "Burçlar kuşağı" oluşturulur. 0 derece Koç esas alındığında 360 derecelik dairenin matematiksel olarak 30 dereceye bölünmesinden 12 burç elde edilir.

Çok eski inançlarda burç taşı dışında her astrolojik burcun ritm, tılsım ve enerji taşları olduğuna inanılmaktaydı. Ritm taşları insan ritmini dengelerken, tılsım taşları şans ve insanın motivasyonel öğeleriyle ilgilidir. Enerji taşları ise insanın kötü enerjiden uzaklaştıran ve pozitif enerji sağladığı düşünülen taşlarıdır. Yüzyıllardır insanın sevgi, bolluk, bereket, şifa ve kötü alışkanlıklardan kurtulma arayışı bugüne değin süregelmiştir. Taşların bu yolculukta bize katkı sağladığı düşünülmektedir. Örneğin nazardan korunmak için akik taşının kullanılması buna güzel bir örnektir. Akik taşı en çok tercih edilen değerli taşlardan biridir. Ayrıca taş seçiminin çakraya ve niyetimize göre de seçilebildiğini unutmamak gerekir.

Burç taşları kaynaktan kaynağa göre değişiklik gösterebilmektedir. Biz detaylı bir araştırma sonucu elde ettiğimiz bilgileri sizinle paylaşmak istedik.

 

Hangi Burç Hangi taş?


Doğum Haritası Nedir?

Bir bebeğin doğup ilk nefesini soluduğu anda Doğum haritası oluşur. Yukarıda anlattığımız Burçlar 360 derecelik bir dairede 30 dereceye bölünerek 12 burç oluşturur. Bu doğum haritasında sıralanır. Doğum haritası doğum anındaki gökyüzünü resimleyen bir şemadır. Bu şemada burçlar, evler, gezegenler ve gezegenlerin birbirleriyle yapmış oldukları açılar vardır. Bu haritaya Doğum haritası ismi verilir.

 

Koç Burcu Taşları Nelerdir?

21 Mart – 20 Nisan - Mars

 

Boğa Burcu Taşları Nelerdir?

21 Nisan – 21 Mayıs - Venüs

 

İkizler Burcu Taşları Nelerdir?

22 Mayıs – 21 Haziran - Merkür

 

Yengeç Burcu Taşları Nelerdir?

22 Haziran – 23 Temmuz - Ay

 

Aslan Burcu Taşları Nelerdir?

24 Temmuz – 23 Ağustos - Güneş

 

Başak Burcu Taşları Nelerdir?

24 Ağustos – 23 Eylül - Merkür

 

Terazi Burcu Taşları Nelerdir?

24 Eylül – 23 Ekim - Venüs

 

Akrep Burcu Taşları Nelerdir?

24 Ekim – 22 Kasım - Plüton

 

Yay Burcu Taşları Nelerdir?

23 Kasım – 21 Aralık - Jüpiter

 

Oğlak Burcu Taşları Nelerdir?

22 Aralık – 20 Ocak - Satürn

 

Kova Burcu Taşları Nelerdir?

21 Ocak – 19 Şubat - Üranüs

 

Balık Burcu Taşları Nelerdir?

20 Şubat – 20 Mart - Neptün


Ritüel taşları; Burçlarla alakalı ritüel yapmak için kullanılan taşlardır. Örneğin bir meditasyonda elimizde tuttuğumuz bir kristal bizi atalarımızın titreşimine çekebilir ve bazı anıların hatırlanmasını kolaylaştırabilir. Ya da topraklanma ihtiyacımız var ise boz epson tuzlu ve dumanlı kuvars’ın olduğu bir suya girip alanımızdaki stress yaratan statik enerjimizi özgür bırakabiliriz.