Turmalin Taşı Özellikleri 

Turmalin içinde birçok renk geçişleri olan son derece estetik bir kristaldir. Gökkuşağı taşı olarak da bilinen Turmalin doğada siyah, kırmızı, pembe, mavi, sarı, yeşil renklerde bulunabilmektedir. Mısırlılar Turmalin'in içerdiği birçok renkten dolayı, yeryüzüne çıkarken gökkuşağından geçtiği için birçok rengi barındırdığına inanmışlardır. Başka uygarlıklar ise hiçbir Turmalin taşı diğeriyle birebir aynı renk ve desene sahip olamadığı için bu taşı uğurlu saymışlar, kullanan kişiyi kötülüklerden koruduğuna inanmışlardır. Turmalin ABD, Brezilya, Rusya, Madagaskar, Sri Lanka, Myanmar, Afganistan ve Türkiye’de çıkarılmaktadır. Türkiye’de ise Yozgat, Aydın, Çanakkale ve Malatya’da bulunmaktadır.

Turmalin Taşı Faydaları:

  • Uyum taşı olarak bilinen turmalin duygusal ve hormonâl denge ve uyumu sağlamaya yardımcı olmaktadır.
  • Tıpkı piller gibi negatif ve pozitif kutupları olduğu için vücudun ihtiyacı olan enerjiyi verebilmektedir.
  • Uyku sorunu yaşayanlara uyku düzeni sağlamada kolaylık sağlamaktadır.
  • Antitoksik özelliği sayesinde vücudu zararlı kimyasallardan koruduğu bilinmektedir.
  • Radyasyondan koruyucu etkileri olduğu düşünülmektedir.
  • Nazara karşı koruyucu olarak kullanımı yaygındır.
  • Halk arasında şans getirdiğine ve kişiyi bela ve musibetlerden koruduğuna inanılmaktadır.
  • Turmalin taşı uyumu sağlayıcı özelliği sebebiyle çokça evlilerin hediye seçenekleri arasına girmiştir.
  • Sezgileri kuvvetlendirdiği ve bağımlılıkla mücadelede kendisini kullanana olumlu etkilerde bulunduğu düşünülmektedir.

(Yukarıda belirttiğimiz faydalar çeşitli inançlara, taş bilimcilerin ve alternatif tıbbın sunduğu bilgilere dayanmaktadır, kesinliği bulunmamaktadır. Bu sebeple hastalık ve rahatsızlıklarınızda öncelikle bir uzmana görünmenizi, doğal taşları sadece yardımcı unsur olarak kullanmanızı öneririz.)

Turmalin Taşı Nasıl Temizlenir?

Turmalin'i temizleyebilmek için belli bir süre akan suyun altında bekletmek veya sirkeli suda bekletmek yeterli olacaktır. Ayrıca güneş ışığında bekletmek de taşınızı temizlemenizi ve enerjisini yenilemenizi sağlayacaktır. Unutmayınız ki taşların kimyasallarla temas etmesi taşınızın parlaklığına zarar verebilir. Bu sebeple doğal taşları kullanırken özenli davranmanız gerekmektedir.