Sitrin taşı, rengi sarıdan açık kahveye doğru giden genellikle bal sarısı tonlarında bulunan, nadiren saydam, genellikle yarı saydam yada opak olarak bulunabilen bir kuvars kristalidir. Sitrin adını, renginden dolayı “limon” anlamına gelen Fransızca “citron” kelimesinden almıştır. “Tüccar Taşı” yada “Başarı Taşı” olarakta anılan Sitrin taşı, yüzyıllarca bolluk, bereket ve para getirdiğine inanıldığı için kasalara konulmuştur. Yüzyıllarca zenginlik ve bollukla ilişkilendirilmiştir. Romalılar için bu taş, haberci tanrı Merkür’ün taşıydı. 

Bugün ise aynı amaçla çanta, cüzdan yada cepte taşınmaktadır. Sitrin kristalinin zenginlik ve başarıyı getirmek yada çekmek için bu kadar güçlü olmasının bir başka nedeni bu taşın niyetlerinizi güçlendirmesidir. 

Ham doğal taşlar kategorimizde yanınızda kolayca taşıyabileceğiniz 1-5 cm arası işlenmemiş ham sitrin taşı bulabilirsiniz. Dilerseniz kolye olarak takmak ve taşımak için sitrin taşı kolye kategorimizde satın alabilirsiniz. Ayrıca sitemizde farklı kesimlerde sitrin taşı kolye ucu da bulmanız mümkün. 

İçerdiği mineraller: demir, oksijen, silisyum, kalsiyum, sodyum, lityum, magnezyum, alüminyum

Sitrin taşının en fazla çıkarıldığı ve işlendiği yer Brezilya’dır. Ayrıca Amerika, İspanya, Rusya, Madagaskar’da da çıkarılmaktadır.

Sitrinin antik dönemde, yılan sokmalarında zehirlenmemek için koruyucu olarak taşındığı bilinmektedir. Sitrinin geçmişte kullanıldığı başka bir alansa ametistle birlikte yağmur dualarında kullanılmasıdır. Negatif enerjiyi pozitife çevirme özelliği sayesinde zaten negatif enerjiyi bünyesinde barındırmaz. Kendi kendini temizler. Kristal kuvars başta olmak üzere diğer kuvars türleri ile kullanılması etkisini arttıracaktır. Ametist, Pembe kuvars, dumanlı kuvars, aventurin gibi taşlarla birlikte kullanılabilir. Güneş sinirağı çakrası ile olan ilişkisi nedeniyle, Sitrin kristali kişisel gücünüzü ve özgüveninizi artırmada etkilidir. Bu çakranın güçlendirilmesi, blokların ve durgunluğun çözülmesine yardımcı olabilir, bu da daha yüksek enerji seviyelerine ve genel dolaşımda bir artışa neden olabilir. Güneş gibi ışıltılı enerjisiyle Güneş sinirağı (solar pleksus) çakranızdaki tıkanıklıkları veya dengesizlikleri temizler.

Çakra: Alt karın, Güneş Sinirağı

Koç, aslan, başak burçlarını temsil eder.

Taşın Bakım ve Temizliği:

Sitrin taşı da diğer doğal taşlar gibi bir gün süreyle toprağa gömülerek temizlenebilir. Bu taş diğer doğal taşlara göre temizliğe daha az ihtiyaç duymasıyla bilinmektedir. Her türlü kimyasalla temasından kaçınılması ve taşın ilk satın alındığında, kullanılmadan temizlenmesi tavsiye edilmektedir.