Safir Taşı'nın Özellikleri

Korendon grubundan Gök yakut diye de isimlendirilen genellikle mavi renkte çok sert yapılı bir taştır. Aynı gruptan kırmızı renkli olan taşlara ise yakut denilmektedir. Safir beyaz, gri, pembe, kahverengi, yeşil, sarı, turuncu renklerde de olabilmektedir. Safir çok eski devirlerden beri mistik ritüellerde, astroloji ve şifacılık gibi alanlarda ve mücevher gibi süs eşyalarında kullanılmıştır. Antik Yunan ve Roma’da safir kraliyet taşı olmuş ve yalnızca kraliyet ailesinin kullanımına sunulmuş. Kralları büyüden, ihanetten ve yenilgiden koruduğuna inanılmıştır.

Safir sert ve ısıya dayanıklı bir taştır. Bu yüzden temizliği diğer taşlara nispetle daha kolaydır. Taşınızı temizlemek için akan suyun altında bir süre tutmanızı ve sonrasında yumuşak bir bezle taşınızı silmenizi tavsiye ederiz. Taşınızdan verim almak için kimyasallardan uzak tutmanız gerekmektedir. 

Safir Taşı'nın Faydaları: 

1.      Elmastan sonra gelen en sert taşlardan biridir.

2.      Konsantrasyon ve sezgi gücünü artırıcı özelliği vardır.

3.      Sadakatin ve kalıcı aşkın sembolüdür.

4.      Özgüveni artırıcı özelliği oldu bilinmektedir.

5.      Antitoksik taşlardan biridir. Vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

6.      Vücuttaki salgı bezlerinin çalışmasına destek olur.

7.      İltihaplı şişkinliklerde olumlu etkileri görülmüştür.

Burçları: 

İkizler 

Uyumlu Olduğu Çakra:

3. Göz Çakrası, 4. Kalp Çakrası, 5. Boğaz Çakrası


Safir Taşı Nasıl Temizlenir: 

Taşınızı aldığınızda kullanım öncesinde ve aralıklı olarak temizlemeniz önerilir. Yapılan temizlik, taşın enerjisini düzenler. Doğal taşların temizliği de doğal yollarla yapılır. Bu temizlikte dört element kullanılır. Takı ve objelerinizi taşınızın sertlik düzeyine göre aşağıdaki yöntemlerle temizleyebilirsiniz:  

  • Akan su ile temizleme: sert taşları akan suyun altında 4-5 dakika kadar yıkayarak temizleyebilirsiniz. 
  • Deniz suyu ya da tuzlu suda bekletme: sert taşları 10 dakika kadar deniz suyu ya da tuzlu suda bekleterek temizleyebilirsiniz. 
  • Toprağa gömerek temizleme: taşınızı 24 saat boyunca açık alanda ya da bir saksıda toprağa gömerek temizleyebilirsiniz. Topraktan çıkardığınız taşı üstündeki tozu atmak için suya tutabilirsiniz.  
  • Tütsü ile temizleme: sertlik derecesi düşük taşlarınızı yaktığınız tütsünün yanına koyarak temizleyebilirsiniz.  
  • Mum ışığı ile temizleme: sertlik derecesi düşük taşlarınızı yaktığınız mumların yanına koyarak temizleyebilirsiniz.  
  • Tuz lambası ile temizleme: tüm taşlarınızın enerjisini tuz lambanızın çevresine yerleştirerek temizleyebilirsiniz. 


(Yukarıda belirttiğimiz faydalar çeşitli inançlara, taş bilimcilerin ve alternatif tıbbın sunduğu bilgilere dayanmaktadır, kesinliği bulunmamaktadır. Bu sebeple hastalık ve rahatsızlıklarınızda öncelikle bir uzmana görünmenizi, doğal taşları sadece yardımcı unsur olarak kullanmanızı öneririz.)