Oniks Taşı'nın Özellikleri

Kuvars grubundan oldukça sert ve birçok katmanı bulunan bir doğal taştır. Genellikle siyah renkte görülen Oniks'in çok çeşitli renklerde katmanları bulunabilir. Buna ek olarak mavi ve yeşil renkte Oniks'lere rastlamak da mümkündür. Opak görünümlü bu taş cam kadar parlak olabilmektedir. Pozitif düşünce ve sağlık taşı olarak bilinen oniks, bazı kaynaklarda ‘ayrılık taşı’ ya da ‘şans taşı’ olarak da zikredilmektedir. Bu taş özellikleri bakımından en güçlü taşlardan kabul edilir. Hindistan, Mısır, Madagaskar, Çin, Almanya, İtalya, Meksika gibi ülkelerde çıkarılmaktadır.

Taşınızın etkilerini artırmak ve negatif enerjiden arındırmak için belirli aralıklarla temizlenmesi gereklidir. Ayrıca taş ilk elinize ulaştığında da temizleyerek kullanmanız önerilmektedir. Oniks taşını temizlemek için akan suyun altında 5 dakika yıkanması veya güneşte 1 saat bekletilmesi önerilmektedir. Oniks'ten yapılan takıların temizliği de yumuşak ve temiz bir bezle 5 dakika silinerek yapılmalıdır.  

Oniks Taşı'nın Faydaları:

1.     Özgüveni artırmada, stresi azaltmada olumlu etkileri olduğu bilinmektedir. Stresi azalttığı için topraklama taşı olarak da bilinir.

2.     Kaygılara karşı olumlu etkileri bulunmaktadır.

3.     Kişiyi negatif enerjilere karşı koruduğu düşünülmektedir, bu yüzden çoğunlukla nazara karşı koruyucu olarak kullanılmaktadır.

4.     Bazı çevrelerde şans ve cesaret getirdiğine inanılmaktadır.

5.     Konsantrasyon sorunu yaşayanlara oldukça faydalıdır.

6.     Bağımlılıklarından kurtulmak isteyenler için iyi bir destektir.

7.     Diş, kemik ve ilik üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır.

8.     Obeziteyle savaşta kişiye yardımcı olmaktadır.

9.     Kullanan kişiyi bağımlılıklarından kurtardığı bilinmektedir. Bu sebeple eski zamanlarda bu taş uğursuz kabul edilmiş, dostları ayırdığı için ayrılık taşı olarak da adlandırıldığı olmuştur.

10.  Açık renkli Oniks'lerin uyumakta zorlananlar için oldukça olumlu etkileri olduğu gözlenmiştir.

Burçları:

Aslan, Oğlak

Uyumlu Olduğu Çakra:

Kök Çakrası

Oniks Taşı Nasıl Temizlenir:

Taşınızı aldığınızda kullanım öncesinde ve aralıklı olarak temizlemeniz önerilir. Yapılan temizlik, taşın enerjisini düzenler. Doğal taşların temizliği de doğal yollarla yapılır. Bu temizlikte dört element kullanılır. Takı ve objelerinizi taşınızın sertlik düzeyine göre aşağıdaki yöntemlerle temizleyebilirsiniz:

Akan su ile temizleme: sert taşları akan suyun altında 4-5 dakika kadar yıkayarak temizleyebilirsiniz.

Deniz suyu ya da tuzlu suda bekletme: sert taşları 10 dakika kadar deniz suyu ya da tuzlu suda bekleterek temizleyebilirsiniz.

Toprağa gömerek temizleme: taşınızı 24 saat boyunca açık alanda ya da bir saksıda toprağa gömerek temizleyebilirsiniz. Topraktan çıkardığınız taşı üstündeki tozu atmak için suya tutabilirsiniz.

Tütsü ile temizleme: sertlik derecesi düşük taşlarınızı yaktığınız tütsünün yanına koyarak temizleyebilirsiniz.

Mum ışığı ile temizleme: sertlik derecesi düşük taşlarınızı yaktığınız mumların yanına koyarak temizleyebilirsiniz.

Tuz lambası ile temizleme: tüm taşlarınızın enerjisini tuz lambanızın çevresine yerleştirerek temizleyebilirsiniz.

(Yukarıda belirttiğimiz faydalar çeşitli inançlara, taş bilimcilerin ve alternatif tıbbın sunduğu bilgilere dayanmaktadır, kesinliği bulunmamaktadır. Bu sebeple hastalık ve rahatsızlıklarınızda öncelikle bir uzmana görünmenizi, doğal taşları sadece yardımcı unsur olarak kullanmanızı öneririz.)