Yanardağ püskürtüsü olan lavların suyla temas ederek hızla soğuması sonucu oluşan camsı bir taştır. Esas rengi siyah olsa da doğada geçirdiği evreler sonucu kahverengi, gri, kırmızı, yeşil, altın sarı ve mavi renklerde de karşımıza çıkabilmektedir. Parlak ve kırılgan doğal bir cam gibidirler. Ayrıca eski uygarlıklar tarafından da sıkça kullanılmış bir taştır. Bazı uygarlıklar onu tanrısal taş olarak görmüşler bazı uygarlıklar ise silah yapımında kullanmışlardır. Obsidyen kızgın lav halindeyken hızla soğuyarak oluştuğu için kristalleşmeye zaman bulamamıştır. Bu sebeple kenarları diğer taşlara göre çok daha keskindir. Sonuç olarak bu durum onu ideal bir savaş silahı yapmaktadır. İtalya, Macaristan, İskoçya, Slovakya, Meksika, Yunanistan, Ermenistan gibi ülkelerde çıkarılmaktadır. Ülkemizde ise Nemrut dağı, Hasan dağı, Ağrı dağı, Sarıkamış, Iğdır, Kars, Rize’ de çıkarılmaktadır.   

Obsidyen Taşı Özellikleri ve Faydaları:

1.    Her tür aşırı duyguyu dengelemek için kullanılabilir.
2.    Spa- masaj taşı olarak kullanımı yaygındır.
3.    Ruhsal ve fizikler problemlerin ortadan kaldırılmasına yardım ederek stresi ve kaygıyı yok eder.
4.    Müthiş bir negatif enerji emicidir. Kullanıcısının pozitif enerjisini tazelemesine olanak sağlar.
5.    Karaciğeri temizleyici etkisi sayesinde aşırı alkol ve zararlı beslenme alışkanlıklarının zarar verdiği karaciğer için bir kurtarıcı görevi görür.
6.    Zihin ve düşünce gücünü artırarak kişiye espri kabiliyeti kazandırdığı düşünülmektedir.
7.    Sindirim sitemine olumlu etkileri olduğu bilinmektedir.
8.    Antitoksik bir taş olduğu için vücudu zararlı kimyasallardan temizlerken bakteri ve virüs kaynaklı enfeksiyonlardan korumaktadır.

Obsidyen Taşı Nasıl Temizlenir?

Obsidyen taşını aldığınızda kullanmadan evvel size ulaşana kadar ona dokunan insanların enerjilerinden temizlemeniz tavsiye edilir. Bu taşınızdan alacağınız verim için oldukça önemlidir. Obsidyeni deniz suyunda bekleterek ya da bir gün süreyle toprağa gömerek temizleyebilirsiniz. Ayrıca obsidyen takılarınızı yumuşak bir sirkeli bezle silerek de arındırabilirsiniz. Kırılgan bir taş olması sebebiyle kullandığınız süre boyunca taşınızı şiddetli çarpmalardan korumalısınız.