Mercan Taşı'nın Özellikleri

Sıcak ve sığ sularda bulunan ve inci, sedef gibi organik bir taştır. Çok sert olmayan bu taşın işlenmesi kolay olsa da zayıf ve kırılgan yapısı işlem görmesini biraz zorlaştırmaktadır. Farklı kültürlerde farklı isimlere sahip olan mercan ‘Koral’ ve ‘Hayat ağacı’ gibi isimlerle de anılmıştır. Daha çok kızıl renkleriyle hatırlansa da mercana doğada turuncu tonları, beyaz, pembe nadir de olsa mavinin tonlarında rastlayabilmek mümkündür. Ayrıca mercan camsı ve parlak olabildiği gibi mat bir görünümde de olabilmektedir. Bu farklılıklar ve renklerdeki çekicilik sebebiyle mercan birçok süsleme sanatında ve takı sektöründe orijinal bir yere sahiptir. Mercan taşı en çok Afrika, Malezya, Cezayir, Batı Hint Adaları, Büyük okyanus ve Japonya kıyılarında bulunur.

Mercan organik bir taş olduğu için kullanımında özenli olunması tavsiye edilmektedir. Isı ve asitlere duyarlı bir taş olduğu için kimyasal maddelerden uzak tutulması gerekmektedir. Sadece su ile yıkayarak ya da yumuşak ıslak bir bezle silerek taşınızın temizliğini yapabilirsiniz. 

Mercan Taşı'nın Faydaları

1.      Kırmızı tonlarındaki mercanın olumsuz enerjiyi yok edip bulunduğu ortama huzur verdiği söylenmektedir.

2.      Ruhsal problemler yaşayan insanlar için ruhsal dengeyi sağlamada olumlu etkileri bulunmaktadır.

3.      Kararsız ve şüphede kalan insanlara da yardımı olduğu bilinir.

4.      Konsantrasyon ve motivasyon artırıcı olarak bilinmektedir.

5.      Kan dolaşımı için yararlıdır ve kalbe iyi geldiği düşünülmektedir.

6.      Hafızayı kuvvetlendirdiğine inanılmaktadır.

Mercan Taşı Nasıl Temizlenir?

Mercan taşının negatif enerjisinden arındırılabilmesi için ayda en az bir defa tuzlu suda bekletilmelidir. Bu su deniz suyu olursa daha etkili olacaktır. Geceden sabaha bekletmeniz yeterli olmaktadır. Mercan taşı ısı ve asitlere karşı oldukça hassas bir taştır.

(Yukarıda belirttiğimiz faydalar çeşitli inançlara, taş bilimcilerin ve alternatif tıbbın sunduğu bilgilere dayanmaktadır, kesinliği bulunmamaktadır. Bu sebeple hastalık ve rahatsızlıklarınızda öncelikle bir uzmana görünmenizi, doğal taşları sadece yardımcı unsur olarak kullanmanızı öneririz.)