Labradorit Taşı'nın Özellikleri ve Faydaları

Magmatik bir kayaç olan Labradorit taşı adını ilk kez çıkarıldığı Kanada’da bulunan Labrador sahilinden almıştır. Hassas ve kolay kırılabilen bu taşa siyah ay taşı da denmektedir. Doğada siyah, lacivert gibi koyu renklerde olan Labradorit yanar döner bir taş olması sebebiyle kırmızı, turuncu, yeşil, mor, gri, sarı renklerde yansımalara sahip olabilmektedir. Kanada, ABD, Norveç, Finlandiya, Rusya, Hindistan gibi ülkelerde çıkarılmaktadır.

Labradorit Taşı Faydaları

1.      Mevsim geçişlerindeki gribal enfeksiyon riskinin azaltılmasına yardımcı olmaktadır.

2.      Depresyon gibi ruhsal rahatsızlıklarda olumlu etkileri olduğu söylenmektedir.

3.      Antitoksik özelliği sayesinde vücuttaki zararlı kimyasalların atılmasında önemli rol oynar.

4.      Konsantrasyonu artırır ve içsel huzuru yakalamada kullanıcısına yararları vardır.

5.      Kadınların menstrual ağrılarının azalmasına yardım eder.

6.      Gözlere olumlu etkileri bulunmaktadır.

7.      Eklem ve romatizma ağrılarını azaltıcı etkisi olduğu düşünülmektedir.

8.      Yüksek tansiyonu dengelediği bilinmektedir.

(Yukarıda belirttiğimiz faydalar çeşitli inançlara, taş bilimcilerin ve alternatif tıbbın sunduğu bilgilere dayanmaktadır, kesinliği bulunmamaktadır. Bu sebeple hastalık ve rahatsızlıklarınızda öncelikle bir uzmana görünmenizi, doğal taşları sadece yardımcı unsur olarak kullanmanızı öneririz.)

Labradorit Taşı Nasıl Temizlenir?

Labradorit taşınızı kullandığınız süreçte ara ara temizlemeniz gerekmektedir. Bu sayede taşınızın özelliklerinden ekstra verim alabilmeniz mümkündür. Taşınızı belli süre akan suyun altında tutup kurulayarak ya da sirkeli yumuşak bir bezle silerek temizleyebilirsiniz. Gün boyunca güneş ışığında bekletmek de temizlik için iyi bir seçenek olabilir. Ancak taşınızın kimyasallarla temasını önlemeli ve çizilmesine neden olabilecek başka takılarla birlikte kullanmamaya özen göstermeniz gerekmektedir.