Jasper Taşı Özellikleri ve Faydaları


Kalsedon grubundan genellikle kırmızı, pembe, kahverengi, gri, yeşil, sarı tonlarında bulunan bir taştır. Halk arasında çakmaktaşı olarak da bilinen Jasper, opak ve donuk renklidir. Bazı çeşitlerinde damarlar, çizgi ve dalgalar bulunabilmektedir. Almanya, Fransa, İngiltere, Venezüella, Rusya, Hindistan, Madagaskar gibi ülkelerde bulunmaktadır.

Jasper Taşı Faydaları


1.      Hormonal dengeyi sağlamaya yardımcıdır.
2.      Antitoksik özelliği sayesinde vücudu zararlı kimyasallardan arındırır.
3.      Toprağın enerjisini vücuda aktararak fiziksel dayanıklılığı artırır. Bu sayede kişinin kendini sağlıklı hissetmesini sağlamaktadır.
4.      Kötü enerjiyi emerek pozitif enerjiye yer açmaktadır.
5.      Cesaret ve güç taşı olarak bilinmektedir.
6.      Kullanan kişinin kendini daha iyi ve rahat ifade etmesine yardımcı olur.
7.      Sindirim ve bağışıklık sistemleri üzerinde olumlu etkileri olduğu bilinmektedir.
8.      Erkeklerde cinsel güce faydalı olduğu düşünülmektedir.
(Yukarıda belirttiğimiz faydalar çeşitli inançlara, taş bilimcilerin ve alternatif tıbbın sunduğu bilgilere dayanmaktadır, kesinliği bulunmamaktadır. Bu sebeple hastalık ve rahatsızlıklarınızda öncelikle bir uzmana görünmenizi, doğal taşları sadece yardımcı unsur olarak kullanmanızı öneririz.)

Jasper Taşı Nasıl Temizlenir?


Jasper'i kullandığınız süreç içerisinde ara ara temizlemeniz gereklidir. Bu taşınızın faydalı etkilerini artırmak için oldukça önemlidir. Taşınızı akan suyun altında bir müddet bekleterek, sirkeli yumuşak bir bezle silerek ya da bir gün süreyle toprağa gömerek temizleyebilirsiniz. Taşınızı kullandığınız süre boyunca kimyasallardan uzak tutmanız ve başka sert takılarla bir arada kullanmamanızı tavsiye ederiz.