Güneş Taşı'nın Özellikleri

Kuvars grubundan olan bu kristal yapısal olarak güneşe benzediği için bu isimle anılmaktadır. Üzerine gelen ışınları daha çok ortadan yansıtır ve kenarlardaysa yansıma daha azdır. Genellikle turuncu, kızıl, kahverengi, gri tonlardadır. Nadiren de olsa yeşil veya saydam olabilmektedir. Eski çağlarda güneş taşının şans getirdiğine inanılmış, farklı medeniyetlerde ise neşe ve özgürlük sembolü sayılmıştır. Güneş taşı ay taşıyla uyumlu bir taştır ve ikisi birlikte kullanıldığında etkilerinin çoğaldığı düşünülmektedir. Kanada, ABD, Norveç, Yunanistan, Rusya, Hindistan, Çin, Madagaskar gibi ülkelerde bulunur.

Güneş Taşı'nın Faydaları:

1.      Yorgunluk ve halsizliği yok ederek insana canlılık kazandırır.

2.      Kullanan kişiye özgüven aşıladığı ve şans getirdiği düşünülmektedir.

3.      Kişiye bağımsızlık yetisi kazandırdığı düşünülmüş bu sebeple özgürlük sembolü kabul edilmiştir.

4.      Uykusuzluğa iyi geldiği ve kâbusları önlediği düşünülmektedir.

5.      Korkuları azalttığı ve kullanıcısına cesaret verdiği söylenmektedir.

6.      Cinsel yaşam için olumlu etkileri bulunmaktadır.

7.      Mide enzimleri için faydalı olduğu düşünülmektedir.

8.      Fazla kilo alımına engel olduğu söylenmektedir.

(Yukarıda belirttiğimiz faydalar çeşitli inançlara, taş bilimcilerin ve alternatif tıbbın sunduğu bilgilere dayanmaktadır, kesinliği bulunmamaktadır. Bu sebeple hastalık ve rahatsızlıklarınızda öncelikle bir uzmana görünmenizi, doğal taşları sadece yardımcı unsur olarak kullanmanızı öneririz.)

Güneş Taşı Nasıl Temizlenir?

Güneş taşından yararlanmak istendiği takdirde taşı vücuda temas edecek şekilde kullanmak gerekir. Ay taşıyla birlikte kullanmak etkilerini artıracaktır. Taşınızın temizliğini akan suyun altında tutarak ya da güneş ışığında bekleterek sağlayabilirsiniz. Taşınızı ilk kez kullanmadan önce, sonra da belli aralıklarla temizlemenizi tavsiye ederiz.