Florit Taşı'nın Özellikleri

Göz alıcı tonları olan bu taş çoğunlukla mor renkli olsa da doğada mavi, yeşil, pembe, turuncu, kahverengi, sarı gibi renklerle de karşımıza çıkabilmektedir. Bazen taşta birden çok renk izlenebilir, bu da Floriti mücevher sektöründe ayrıcalıklı bir konuma getirmiştir. Floresans özelliği sayesinde farklı renkleri yansıtabilmesi de taşın oldukça ilgi görmesini sağlamaktadır. Çok sert olmayan bu taşı kullanmak isteyenlerin çizilmelere karşı dikkatli olmaları gerekmektedir. Ülkemizde Kırşehir, Bursa ve Yozgat’ta çıkarılmaktadır. Dünyada ise en çok İngiltere, ABD, Kanada, Almanya, Brezilya gibi ülkelerde çıkarılmaktadır.

Florit Taşı'nın Faydaları: 

1.      Kullanan kişiden veya kullanıldığı ortamdan negatif enerjiyi alarak moral ve motivasyonu yükseltmektedir.

2.      Boyun bölgesinde kullanıldığı takdirde dikkat artırıcı etkisi devreye girmektedir.

3.      Yetersizlik ve özgüven eksikliği gibi konularda kullanıcısına olumlu etkileriyle bilinmektedir.

4.      Vücuttaki çakraların açılmasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca aurayı güçlendirici etkisiyle bilinmektedir.

5.      Dinginlik verici bir taş olması hasebiyle strese bağlı baş ağrılarına iyi geldiği söylenebilir.

6.      Komplike düşüncelerle boğuşanlar için tam bir destekleyici görevi görerek düşüncelerin ve kararların berraklaşmasına yardımcı olur.

(Yukarıda belirttiğimiz faydalar çeşitli inançlara, taş bilimcilerin ve alternatif tıbbın sunduğu bilgilere dayanmaktadır, kesinliği bulunmamaktadır. Bu sebeple hastalık ve rahatsızlıklarınızda öncelikle bir uzmana görünmenizi, doğal taşları sadece yardımcı unsur olarak kullanmanızı öneririz.)

Florit Taşı Nasıl Temizlenir?

Florit hassas yapıda bir taş olduğu için temizliğinin özenli olması taşın uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır. Anca temizlik işleminin kimyasalla, örneğin sabunla yapılmaması gerekir. Çünkü kimyasallar Florit'in parlaklığına zarar verebilmektedir. Ilık bir suyun altında kısa bir süre bekletip yumuşak bir bezle silerek taşınızın temizliğini sağlayabilir bu sayede enerjisini artırabilirsiniz. Taşınızı kullanmadan evvel temizlemeniz, size ulaşıncaya kadar maruz kaldığı enerjilerden arınmasını sağlayacak ve taştan alacağınız verimi artıracaktır.