Internette ve pazaryerlerinde takı satmak isteyen müşterilerimize yönelik bir kaç öneri de bulunmak istedik. İster doğaltaşlı, ister çelik isterse bijuteri takılar olsun bunları trendyol, hepsiburada, etsy gibi platformlarda satmak mümkün. Buraya kadar herşey gayet net. Fakat binlerce satıcı arasında takı satışını karlı yapmak isteyenler işlerini biraz daha planlı ve özenli yapmak zorundalar. Çünkü sıradan bir ucuz takıyı alıp sıradan bir görselle listelemek zor değil. Ama bu listenin size satış getirmesi, kullanıcıları memnun etmesi kolay olmayacak. Öncellikle belirtmek isterim ki özellikle trendyolda çok düşük fiyatlara başta kırık taş bileklik, kırık taş kolye gibi ürünleri satanlar çok. Fakat günün sonunda satış yaptım diyenler uzun vadede maalesef batmak zorunda kalabilir. Komisyonlar, ambalaj maliyetleri, vergi, iade kesintileri ve daha bir sürü masraf var. Özetle önerim bu işi planlamak ve fotoğraf çekiminden tasarlayacağınız ürüne kadar diğer satıcılardan öne çıkmaya, kaliteli bir liste yapmaya çalışmak gerekiyor.


E-ticaret işinizde başarılı olmak için aşağıdaki adımları düşünebilirsiniz:

İyi bir İş Fikri Geliştirin:
Başarılı bir e-ticaret işi için iyi bir iş fikri geliştirin. Bu fikir, talep gören bir ürün veya hizmeti hedefleyerek işinizi benzersiz kılmalıdır. Kime satacağım, hangi konsept ürünler satacağım  veya hangi yaş grubunun seveceği aksesuarlar yapacağım kısmına karar vermek gerekiyor. Instagramda #takı #necklace #bracelet #elyapımitaki gibi hashtaglari inceleyebilirsiniz. Hem yerli hemde yabancı fazlasıyla takı tasarımcılarının paylaştığı takıları inceleyebileceksiniz.

Pazar Araştırması Yapın:

Hedef kitlenizi, rekabeti ve pazarı iyi anlayın. Hangi ürünlerin veya hizmetlerin popüler olduğunu ve ne tür bir talep olduğunu belirleyin. Örneğin hem onlarda çelik takı modeli satayım hem doğal taşlı takılar olsun deerseniz stok yönetimi ve stok takibi aynı zamanda maliyetler yükselecektir. Enerji, spiritüel konulara ilginiz varsa doğal taş takıları satmayı düşünebilirsiniz, Şıklık ve uzun süreli kullanıma musait takılar satmak isterseniz altın kaplama ürünler ve çelik takılar daha iyi bir tercih olabilir.

Pazaryerlerinde varolun.:
Takı ve aksesuar satışının en çok olduğu trendyol, etsy, hepsiburada gibi platformlarda varolun. Özellikle trendyolda kayıt olmak ve satışa başlamak çok kolay. Son dönemde Trendyol satıcı desteği epey başarılı. Fakat bu platformlarda olmak için mutlaka fatura kesebilecek bir vergi mükellefi yani en az şahıs firmanızın olması lazım. Eğer kolayca şahıs firması kurmak istiyorsanız mukellef.co gibi kuruluşlar size yardımcı olur. Sonrasında basit bir başvuru formuyla pazaryerlerine başvurabilirsiniz.

Ürünlerinizi ve Stokunuzu Yönetin:
Ürünlerinizi tanıtın ve stok yönetimini düzenli olarak takip edin. Ürünlerinizin açıklayıcı açıklamalarını, yüksek kaliteli görsellerini ve fiyatlarını belirleyin.

Güvenilir Ödeme ve Kargo Seçenekleri Sağlayın:
Müşterilerinize güvenilir ödeme seçenekleri sunun ve hızlı ve güvenilir kargo çözümleri kullanarak siparişlerin teslimatını sağlayın.

Müşteri Hizmetlerini İyileştirin:
İyi bir müşteri hizmeti sunarak müşteri memnuniyetini artırın. Soruları yanıtlayın, iade ve değişim politikalarını net bir şekilde belirtin.

Pazarlama ve Tanıtım Yapın:

İşinizi tanıtmak için dijital pazarlama stratejileri kullanın. Pazaryeri kampanyaları, indirimler, kuponları kullanın. Bütçeniz yeterliyse bir Influencer ile çalışabilirsiniz. Trendyolda Influencer reklam modeli, ürün reklamı ve mağaza reklamı özellikleri bulunuyor. Trendyol panelinde üst menüden bulabilirsiniz.

Analiz ve İyileştirmeler Yapın:
Her pazaryerinin raporlar bölümü var. İşinizin performansını düzenli olarak izleyin ve analiz edin. Satış verilerini, trafik istatistiklerini ve diğer metrikleri gözlemleyerek işinizi sürekli olarak iyileştirin.

 Müşteri Geri Bildirimlerine Değer Verin:
 Müşteri geri bildirimlerini dinleyin ve işinizi buna göre ayarlayın. Müşterilerinizden gelen yorumlara ve değerlendirmelere önem verin.

Sürekli Öğrenme ve Gelişmeye Odaklanın:
E-ticaret alanında özellikle aksesuar ve takı sektöründe değişen trendleri ve pazaryerlerindeki geliştirmeleri takip edin. Kendinizi ve işinizi sürekli olarak geliştirin. Örneğin Trendyol akademideki tüm eğitimleri izleyin. Youtube de eticaret alanında içerik üretenleri takip edin. Etsy Seller Book bölümünü mutlaka ziyaret edin.

E-ticaret işi kurmak ve büyütmek zaman alır ve çaba gerektirir, ancak iyi bir planlama, pazar araştırması ve sürekli çaba ile başarılı olabilirsiniz. Özellikle sürekli arttırdığımız takı ve aksesuar ürünlerimizi toptan fiyatla satın alıp kendi görsellerinizle pazaryerlerinde, shopier sitenizde satabilirsiniz.

Sorusu olan müşterilerimiz bu içerik altına yorum olarak yazarlarsa yardımcı olmak isteriz.