Bronzit Taşı Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Çok kullanılan doğal taşların aksine bronzit taşı özellikleri pek çok kişi tarafından bilinmeyebilir. Bronzit taşı diğer adıyla nezaket taşıdır. Piroksen mineral grubuna ait olan bronzit taşı çikolata kahvesi renginde doğal bir taştır. Adını bronz benzeri renginden almaktadır. 

İçinde altın rengi parıltılar bazen de kırmızı renkli parıltılar bulundurur. Cilalandığında metalik bir görünüme sahip olur. Cilalı hali de mat hali de oldukça güzel görünür. Orta derece sağlam bir sertliğe sahiptir. Isıya dayanaklıdır fakat çok fazla ısıya maruz bırakıldığında eriyebilir. Satın aldığınız bronzit taşının gerçek olup olmadığı taş uzmanları tarafından ısıya maruz bırakılarak anlaşılabilir. Gerçek olduğunu anlamanın diğer bir yolu da taşı kırarak iç ve dış renklerinin uyumuna bakmaktır. Hali hazırda birçok yerde doğal taşlar satılmaktadır. Bunların gerçek olup olmadığını bir doğal taş uzmanına danışmakta fayda vardır.

Bronzit Taşı Nerelerde Çıkarılır?

Bronzit taşı nedir sorusunun cevabı, bronzit taşı bir enstatit çeşididir. İçeriğinde demir ve magnezyum bulundurur. Bronzit taşı, serpantinit, peridot, norit ve gabrolar gibi magmatik ve ultramafik kayaçlarda bulunur. Magmatik kaya magma ve lavın soğuyup katılaşmasıyla oluşur. Ultramafik kayaçlar ise diğer adıyla ultrabazik kayaçlar yine magmatik ve meta-magmatik kayaçlardandır. Ayrıca bronzit taşı andezitik volkanik kayalarda da bulunabilir. Bronzit taşına metalik meteorlarda da rastlanmıştır. 

Bronzit taşının çıkarıldığı ülkeler;

·         Çek Cumhuriyeti

·         Madagaskar

·         Avusturalya

·         Amerika Birleşik Devletleri

·         Brezilya

·         Kanada

·         Çin

·         Güney Afrika

Bronzit Taşı Faydaları Nelerdir?

Pek çok doğal taşın olduğu gibi bronzit taşının da insan üzerinde fiziksel ve ruhsal sağlık açısından birçok olumlu etkisi bulunmaktadır. Bronzit taşı faydaları fazla olan doğal bir taştır.

Bronzit Taşının Fiziksel Sağlığa Etkileri

Bronzit taşı fiziksel sağlık üzerinde etkili olduğu kanıtlanmış bir doğal taştır.

Bronzit taşı;

·         Sindirime yardımcı olur.

·         Böbrek fonksiyonlarını düzenlemede yardımcı olur.

·         Kas ağrılarını gidermede etkili olduğu düşünülmektedir..

·         Stres azaltmada etkilidir hatta depresyonu tedavi etmek için kullanılabilir.

·         Cilt rahatsızlıkları ve alerjilerin tedavisinde yardımcı olduğu düşünülmektedir.

·         Saçların uzamasında etkilidir.

Fiziksel sağlık üzerindeki en yaygın kullanımını böbrek rahatsızlığı yaşayanlar oluşturur.

Bronzit Taşının Ruhsal Sağlığa Etkileri

Doğal taşların beden sağlığına olumlu etkilerinin yanında ruh sağlığımıza da iyi gelen yanları bulunur. Doğal taşların bu etkilerinden faydalanmak isteyenler bu taşları evlerinde bulundururlar. Bronzit doğal taş bu yönden oldukça fazla etkiye sahiptir.

Bronzit taşının ruhsal sağlığa olumlu etkilerini şu şekilde sıralayabiliriz:

·         Kararsızlık üzerinde etkilidir.

·         Negatif enerjiyi yok eder.

·         Cesaret verir ve sizi korkularınızdan arındırır.

·         Kendinize inanmanızda ve güvenmenizde size yardımcı olur. Size özgüven aşılar.

·         Yaratıcılığınıza ve ileriye dönük düşünmenize fayda sağlar.

·         Gerginlik kaygı ve endişelerinizi hafifletir.

Etrafınızda negatif enerjiye sahip insanlar var ise bronzit taşını kullanabilirsiniz. Olumsuz düşünceleri, kötü enerjileri olduğu gibi sahibine iletebilirsiniz. Bunun için bronzit taşını yanınızda tutmanız yeterlidir.

Bronzit taşı bir gerçeklik taşı olduğu için gerçeklerle daha kolay yüzleşmenizde size yardımcı olur.

Bronzit taşı ayrıca finansal yönden güçlenmenize de yardımcı olan bir taştır. Bronzit taşı sizin titreşimlerinizi artırır ve çalışma ortamınızda daha hızlı düşünmenize olanak tanır. Daha planlı riskler almanıza yardımcı olur.

Bronzit taşı burcu aslandır. Aslan burcunda doğanlar sağlıklarını olumsuz yönde etkilemeyecek şekilde ise bronzit taşını kullanmayı tercih edebilirler.

Bronzit Taşının Kullanım Şekilleri

Bronzit taşı kullanım amacına göre çeşitli büyüklüklerde ve şekillerde işlenebilir. Üzerinizde taşımanız gerekiyorsa bu kolye, küpe, bileklik, kemer şeklinde olabilir. Ancak her doğal taşta olduğu gibi bronzit taşında da etkilerini daha fazla hissetmek istiyorsanız taşın teninize değmesini sağlayacak şekilde kullanmanızı öneririz. Doğal taşlar doğrudan teninize temas derlerse daha güçlü etki sağlarlar. 

Kadınlar genelde bronzit taşı bileklik, kolye, küpe olarak tercih ederler. Doğal taşların aksesuar olarak kullanımı hem kolaydır hem de teninize temas eden noktalarda kullanıldığı için etkilerini daha fazla hissedersiniz.

Bronzit taşını aksesuar olarak kullanmayı tercih etmezseniz eğer kütle olarak taş halini yaşadığınız ortamda bulundurabilirsiniz. Çantanızda taşıyabilirsiniz. İhtiyacınız olduğunu hissettiğinizde avucunuzda tutabilirsiniz.

Erkekler ise doğal bronzit taşı tespih kullanmayı tercih ederler. Son dönemlerde erkek modasında öne çıkan bileklikler de yine bronzit taşının kullanım alanlarından biridir. Ayrıca bu bileklikler oldukça şık ve rahat bir görüntü vermenizi sağlarlar.

Bronzit Taşı Ne Şekilde Etki Sağlar?

Doğal taşların etki şekilleri çoğu insan için merak konusudur. Nasıl olurda bir taş bize bu kadar etki eder diye düşünebilirler. Elbette bu bir sihir değildir. Doğal taşlardan faydalanmak, çeşitli rahatsızlıkların tedavi sürecinde yardımcı olarak kullanmak önceki dönemlerden itibaren kullanılan bir yöntemdir. Bunu şifalı bitkilerin kullanımına eşdeğer olarak görebiliriz. Bazı bitkilerde olduğu gibi bazı doğal taşlarda şifalıdırlar. Fakat doğru taşı kullanmanız çok önemlidir. Aksi takdirde fayda görmek yerine zarar görmeniz de olasıdır.

Peki, bu taşlar bizi nasıl etkiler? Doğal taşların içinde bazı mineraller bulunur. Bronzit taşında bu mineraller demir ve magnezyumdur. Bronzit taşı tenimizle temas ettiğinde bu mineraller tenimizin gözeneklerinden içeri girerler. Doğal bronzit taşı kolye ucu kullanarak bronzit taşının tenimizle temasını sağlayabiliriz. Aksesuar olarak kullanmayı tercih etmediğiniz durumlarda ise bronzit taşını bulunduğunuz ortamda yakınınızda tutabilirsiniz. Bu şekilde taşın içeriğindeki mineraller havaya karışacak ve biz bu mineralleri soluyarak bünyemize almış olacağız.

Doğal taşlar şifalı olmalarının yanı sıra yanlış kullanıldıklarında rahatsızlıklara da yol açabilirler. Herhangi bir rahatsızlığınız için doğal taş kullanmak istiyorsanız taş analizinizin yapılması gerekir. Bedeninizdeki eksik minerallerin belirlenmesi gerekir. Vücudunuzdaki eksik minerallere göre uzmanınız size kullanmanız gereken en doğru doğal taşı önerecektir. Doğal taşlar bilinçsiz kullanılmamalıdırlar. Dolayısıyla bronzit taşının kullanımı için önce bir uzmana danışmanızda fayda vardır.

Bronzit Taşının Temizliği

Kullandığımız her eşyada aksesuarda olduğu gibi kullandığımız doğal taşları da temizlemeliyiz. Onları sadece üzerlerine yapışan tozdan kirden değil topladıkları olumsuz enerjilerden de arındırmamız gerekir. Çünkü doğal taşlar özellikle bronzit taşı zamanla olumsuz enerjileri bünyesinde biriktirir. Bu birikme bronzit taşı kullananları da olumsuz etkileyebilir.

Ayrıca yeni aldığınız bir bronzit taşını da sizden önce başkalarının temas etme ihtimali olduğu için temizlemenizde fayda vardır.

Bronzit taşı suyla kolayca eriyip dağılan doğal taşlardan olmadığı için gönül rahatlığıyla su ile yıkayabilirsiniz. Bronzit taşı temizliği oldukça kolay olan bir taştır. Bronzit taşını yıkamak için tuzlu su ve ya deniz suyu da kullanabilirsiniz. Sadece yıkamak yerine suyun içinde bekletirseniz daha iyi temizlik sağlamış olursunuz. Bir kâse suyun içine bir tatlı kaşığı deniz tuzu ekleyin ve tuz tamamen karışıncaya kadar karıştırın. Daha sonra bronzit taşını 12-24 saat aralığında bu suyun içinde bekletebilirsiniz.