Azurit Taşı Nedir? Hangi Amaçlarla Kullanılabilir?

Azurit taşı çok eski çağlardan günümüze ulaşmış, parlak koyu mavi bir taştır. Azurit taşı anlamı Farsça’da ‘mavi renk’ anlamına gelir, bu da mavi taşa adını vermiştir. Doğadan bakır ile birlikte çıkan bir taştır. Çok sayıda ülkede bulunan bu şifalı taş, yanında taşıyan insanların ruhunu da beslediği bilinir.

Çakrada ki enerjiyi fazlasıyla iyi besleyen azurit taşını meditasyon yaparken kullanmak sizi oldukça rahatlatacaktır. Mavi azurit taşı gün içerisindeki stresi, sıkıntıyı ve kaygıyı aldığı söylenen bu taşın insan bedenine yakın yerlerde durması önerilmektedir. Ruhsal sıkıntıların tedavisinde de kullanılan ender şifalı taşların başında gelmektedir.

Azurit Taşı Özellikleri

·         Doğal azurit taşı doğada genellikle parlak mavi bir renk ile karşımıza çıkar ve sonradan koyu maviye de dönüşebiliyor.

·         Hafızaya oldukça iyi gelen bu taş aynı zamanda insana verdiği olumlu enerji ile beraber yeteneklerini de arttırıcı etkiye sahip.

·         Bakır yataklarından bulunan azurit taşı, kümeler halinde ya da kristal parçalar halinde olabiliyor.

·         Camsı şeffaflıkta olan bu enerji yüklü taş insanlara mistik enerjiler de verir.

·         Azurit taşının kişiyi ruhsal olarak oldukça rahatlattığı bilinir. Bu yüzden kadınların son yıllarda takı olarak tercih ettiği bir doğal taş cinsidir.

Azurit Taşı Kullanım Alanları

Azurit taşı insan sağlığına olan pozitif etkilerinden dolayı özellikle takı olarak tercih edilir. Kullanan kişiye ruhsal ve fiziksel olarak pek çok fayda sağlayan azurit taşı hem bedende takı olarak kullanılır, hem de salon ve yatak odalarında aksesuar niteliğinde kullanılmaktadır. Mücevherat olarak altın gümüş takıları renklendirmek amacıyla kullanılarak takıyı canlandırır.

Azurit taşı kolye ucu, küpe, bileklik, yüzük halhal, şahmeran bileklik, toka gibi birçok takı çeşidinde kullanılır. Sitemizde azurit taşından yapılan pek çok çeşit takı ve aksesuara ulaşabilirsiniz. Azurit taşı tespih yapımında da çok kullanılan bir taş çeşididir. Erkekler azurit taşından yapılmış tespih kullanırken daha huzurlu ve pozitif olurlar.

Azurit Taşının İnsan Bedenine Faydaları

·         Migren ağrılarını yatıştırdığına inanılan azurit taşı, refleksleri de geliştirir.

·         Böbrek, akciğer ve dalaktaki olası sağlık durumunda kişiye yarar sağlayabilir.

·         Yaşlıların mutlaka yanlarında taşıması gereken bu taş bunama gibi unutkanlık hastalıklarına iyi gelmektedir.

·         Kanın oksijenlenmesine yardımcı olduğuna inanılmaktadır.

·         Eklem problemlerine iyi geldiği bilinmektedir.

·         Cilt ve dişteki problemleri giderebilir.

·         Kulak çınlamasını azaltan azurit taşı, vertigo hastalığına da iyi geldiği düşünülmektedir.

·         Mavi azurit taşı mavi renginden dolayı gözleri dinlendirir ve gözdeki yorgunluğu giderir.

Azurit Taşının İnsan Ruhuna Faydaları

·         Stres, kaygı bozukluğu ve anksiyete yaşayan insanların mutlaka üzerlerinde taşımaları gerekir.

·         Üzüntülü durumda olan bir kişinin de ruhunu rahatlattığı bilinir.

·         Azurit doğal taş kişideki gerginliği yatıştırır.

·         Aile içerisindeki gerginliği azaltır.

·         Kendini ifade etmekte zorlanan kişilerin daha rahat olmasını sağlar.

·         Yalan söyleme alışkanlığı olan kişilerin daha gerçekçi olmasını sağlar.

Azurit taşı insan sağlığına ruhsal ve fiziksel anlamda iyi gelmekle beraber tedavi amaçlı da kanser hastalarına, guater hastalığına şifa olarak bilinir. Fakat azurit taşı faydaları ile şifalanmak için bu taşın iyileştirici özelliğine inanmak gerekir. Bu taşı kullanmaya ilk başladığınızda bu taş bana şifa verecek düşüncesinde olmalısınız. Online alışveriş sitemizden azurit taşı ile yapılmış takı ya da aksesuar çeşitlerini inceleyerek vücut ve ruh sağlığınıza iyi gelecek, manevi açıdan huzur verecek bu doğal taşa sahip olabilirsiniz. Sitemizde bulunan pek çok azurit taşı takılarının orijinal olduğuna dair garantisi bulunur. Azurit taşını meditasyon sırasında kullanarak rahatlayacağınız gibi aksesuar olarak günlük yaşantınızda yüzük ya da kolye şeklinde de kullanabilirsiniz.

Azurit Taşı Hangi Burcun Taşıdır?

Yay ve oğlak burçlarının mutlaka yanlarında taşıması gereken bir taştır. Burçları oğlak ya da yay olan kişilerin en azından bu taşı yüzük olarak bedenlerinde taşımaları gerekmektedir. Azurit taşı erkek kolye, yüzük, bileklik olarak kullanılırken kadınlarda kolye ucu şeklinde daha çok tercih edilmektedir.

Azurit Taşı İle Meditasyon

Azurit taşı nasıl kullanılır sorusunun en büyük cevabı meditasyondur. Meditasyon yapanlar arasında oldukça sık tercih edilen bir doğal taşlar türüdür. Taş yaydığı enerji ile zihni boşaltırken odaklanmaya da yardımcı olur. Parlak mavi renginden dolayı bilinçaltındaki düşünceyi rahatlıkla aktive eder. İç dünyaya olan seyahatte ruhsal bir rehber olur azurit taşı. Geçmişe gitmeye ve daha farklı düşünce yapısını kolaylaştırır.

Meditasyon sırasında doğa ile bütünleşmemizi, onunla rahatlıkla iletişime geçmemizi sağlar. Kişideki dingin enerjiyi yüksek çakra boyutu ile en üst seviyeye çıkartır. Bu yüzden azurit taşını vücudumuzda ya da bulunduğumuz meditasyon odasında bulundurmak meditasyon enerjisini arttırır. Azurit taşı kullananlar her zaman mutlu ve huzurludur.

Azurit Taşı Hangi Çakra İle Uyumludur?

Bu doğal taş üçüncü göz ve alın çakrası ile uyumludur. Kişinin altıncı hissini, ruhsal durumunu güçlendirir. Migren ve vertigo gibi rahatsızlıkları aza indirir, kişiyi rahatlatır. Üçüncü göz çakrası ile uyumlu olduğu için insan vücudundaki organların sistematik çalışmasına yardımcı olur. Kişinin benliğine daha çok bağlanmasını sağlarken kişiye huzur ve mutluluk verir.

Malakit Taşı Nedir?

Malakit taşı ismini Pers dilinden alan ve mavi renk olan azurit taşı ile birlikte bakır madenlerinde bulunur. Azurit taşı gibi malakit taşı da bir bakır cevheridir. Kristal yapıdadır ve içerisinde bir sürü mineral vardır. Yumru şeklinde ya da şekilsiz olarak doğada bulunur. Duyguların güçlenmesinde oldukça etkili bir taştır. Yeşil renkte olup bakır karbonat elementinden oluşur. Parlak, saydam bir görüntüsü vardır. Dünyanın pek çok yerinde yaygın olarak çıkartılır.

Narin ve yumuşak bir taş olduğu için süs eşyası, takı ve mücevher yapımında kullanılır. Ülkemizde de bulunmaktadır. Kolay kırılan bir yapıya sahip olduğu için mücevher yapacak kişinin ve kullanan kişinin dikkatli ve hassas davranması gerekir. Azurit taşı malakit taşı gibi insan sağlığına birçok faydasının olduğu bilinir, neşe taşı olarak da adlandırılır. İnsanı sakinleştirir ve aynı zamanda kalp, kan dolaşımı ve boğaz ağrıları için etkili bir taştır.

Azurit Taşı Faydaları Nelerdir?

·         Doğal azurit taşı üzerinde taşıyan kişiye mutluluk ve huzur verir, kişinin rahatlamasına yardımcı olur.

·         Taşı her daim yanından ayırmayan kişiye cesaret verir. Kişinin çekingenliğini üzerinden alıp rahatlamasına ve özgüvenli olmasına sebep olur.

·         Kan dolaşımını hızlandırdığına ve düzenlediğine inanılmaktadır.

·         Baş ağrısı ve migren ağrısı çeken kişilerin ağrılarını hafifletir.

·         Azurit taşını üzerinde taşıyan kişi depresyon, anksiyete, panik atak ve kaygı gibi onu olumsuz etkileyecek duygulardan uzak olur.

·         Boğaz enfeksiyonlarına iyi geldiği düşünülmektedir ve troid bezlerini çalıştırır.

·         Kısacası herkesin üzerinde taşıması bedenen ve ruhsal olarak gerekli olan bir doğal taş türüdür.

Azurit Taşı Temizliği Ve Bakımı

Azurit taşı takı temizliği oldukça basit yöntemler ile yapılabilir. Kuvvetli akan suyun altında 4-5 dk. yıkanarak temizlenmelidir. Deniz suyu ya da tuzlu su da taşı temizler ve parlaklığını arttırmaya yardımcı olur ayrıca taşın da ömrü uzar. Bir başka temizlik şekli de soğuk sabunlu su ile bez kullanarak kibar bir şekilde silmektir.

Kullanımı bittikten sonra kendine has kadife kutusuna koyulup muhafaza edilirse parlaklığını yitirmez ve ilk günkü gibi yeni kalır. Böylelikle de uzun yıllar kullanılabilir.

Azurit Taşı Nerede Bulunur?

Azurit taşı krizokol taşı ve malakit taşı ile birlikte doğada bakır yataklarında yumru ya da değişik şekillerde bulunur. Bu 3 mineral taş birbiri ile uyumlu renklerde olup, fazlasıyla tercih edilir.

Genellikle Avustralya’dan çıkarılan bu değerli taş Avusturya, Fransa, Almanya, İngiltere, Yunanistan ve ABD ülkelerinden de çıkarılmaktadır.

Azurit Taşı Nasıl Anlaşılır?

Genellikle azurit taşının görüntüsünden sahte olup olmadığını rahatlıkla anlayabilirsiniz. Birçok doğal taşta olduğu gibi azurit taşının da piyasada imitasyonu bulunmaktadır. Sokaklarda, kaldırım kenarlarında bulunan taşların maviye boyanması sonucunda imitasyon azurit taşı elde edilir. Dış rengi boya olsa da iç rengi taşın kemdi gri rengidir. Bu yüzden azurit taşının sahte olup olmadığını anlamak için tespihte, kolyede ya da bilezikteki bir küçük taşı ortadan ikiye kırdığınızda iç kısmının renginden sahte olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Bazı durumlarda taşın dış çeperindeki boya iç bölgeyi de boyayabilir. Sıcak bir bıçak yardımı ile kestiğinizde ya da kuvvet uygulayıp ortadan ikiye ayırdığınız taşın iç renginin mavi olması size pek inandırıcı gelmiyorsa, üniversitelerin arkeoloji bölümlerinden yardım alabilir, taşınızın orijinal olup olmadığına karar verebilirsiniz. İmitasyon azurit taşı kişinin bedensel ya da ruhsal olarak fayda görmesini sağlayamaz. Azurit taşının yaydığı enerjiden yararlanmak için orijinal olduğundan emin olmalısınız.