Aventurin Taşı Özellikleri

Aventurin taşı nedir sorusuna şöyle cevap verebiliriz;Kuvars grubundan genellikle yeşil rengiyle tanınsa da doğada sarı, turuncu, kırmızı, kahverengi, mavi, mor, gri renklerde de bulunabilen doğal bir taştır. Tanecikli bir yapıya sahip, içerisinde noktasal olarak parıltılar bulunduran son derece estetik bir taştır. Eski medeniyetlerce kutsal kabul edilmiş, hatta bazıları tarafından şans ve talih taşı olarak kabul edilmiştir. Halk arasında yıldız taşı olarak da bilinen Aventurin, amazon taşı olarak da adlandırışmış ve efsanevi amazon savaşçılarının kullandığı bir taş olarak görülmüştür. Çok sert bir yapıya sahip olmayan bu taş takı dışında heykel, figür gibi süs eşyası yapımında da kullanılmaktadır. Aventurin dünyada en çok Brezilya, İspanya, Rusya, Hindistan gibi ülkelerde çıkarılmaktadır.

Aventurin Taşı Faydaları:

  • Hafızayı kuvvetlendirici etkisiyle bilinmektedir.
  • Duygusal dengeyi korumaya yardımcı olarak depresyon gibi psikolojik sorunlarla başa çıkmada destekleyici rol oynamaktadır.
  • Kullanan kişiye şans getirdiğine inanılmaktadır.
  • Daha zinde ve enerjik olmak isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği bir taştır.
  • Radyasyonun zararlı etkilerini tersine çevirdiği bilinmektedir.
  • Bağımlılıklarından kurtulmak isteyenlerin sıklıkla destek aldığı bir taştır.
  • Kolestrol ve tansiyonu dengede tuttuğu bilinmektedir.
  • Kalbe yakın olarak vücuda temas edecek şekilde kullanıldığında kalbi koruduğu düşünülmektedir.

(Yukarıda belirttiğimiz faydalar çeşitli inançlara, taş bilimcilerin ve alternatif tıbbın sunduğu bilgilere dayanmaktadır, kesinliği bulunmamaktadır. Bu sebeple hastalık ve rahatsızlıklarınızda öncelikle bir uzmana görünmenizi, doğal taşları sadece yardımcı unsur olarak kullanmanızı öneririz.)

Aventurin Taşı nasıl temizlenir?

Tüm doğal taşlar gibi aventurinin de kullanım süresi içerisinde temizlenmeye ihtiyacı vardır. Taşın vücudunuzdan ve çevreden aldığı negatiflikleri arındırabilmek ve size daha fazla yarar sağlayabilmek için temizlenmesi gerekir. Aventurini temizlemek için akan suyun altında bir müddet bekletmek veya sirkeli bir bezle silmek yeterli olacaktır. Taşınızın parlaklığını ve orjinalliğini korumasını istiyorsanız her türlü kimyasaldan uzak tutmanızı tavsiye ederiz.