Doğanın Mucize Taşı: Apatit

Şifayı doğadan bulmamız mümkün. Her türlü olumlu duyguyu doğadan bulabiliriz:

  • ·         Aradığınız soruların cevaplarını taşların sırlarında arayın.
  • ·         Doğanın mucizevi gücüne yönelin.
  • ·         Huzuru bulmak için kendinizi doğanın şifalı kollarına bırakın.
  • ·         Bu karmaşa ve beton yığınlarının arasından çıkın.
  • ·         Doğaya ulaşmanın bir yolunu bulun.
  • ·         Huzuru yakalamak sandığınız kadar zor olmayabilir.
  • ·         Doğal taşlar iç dünyanızı zenginleştirir.

Şifanın taşınabilir olduğunu söylesek ne düşünürsünüz? Doğal taşlar kullanarak bunu yapabilmek mümkündür. Doğadaki huzuru istediğiniz her yere götürebilirsiniz. Doğayı bazen bir kolyeye bazense bir aksesuara sığdırabilirsiniz. Doğada birbirinden farklı doğal taşlar mevcuttur. Apatit taşı, bu taşlardan bir tanesidir. İlham taşı olarak da bilinen apatit taşı özgüveni arttırma, motivasyon sağlama gibi pek çok etkisi olan bir taştır. Hem bedene hem ruha dokunan bu mucize taşın enerjisini hissettiğinizde yanınızdan ayırmayacaksınız.    

İlham Taşı: Apatit

Apatit taşı fosfat grubunu bolca içeren doğal bir taştır. Beril grubuna ait taşlarla karıştırılması çok kolay olan bu taş adını da bu karışıklığın kolay olmasından almıştır. Diğer taşlarla olan benzerliğini ilk fark eden Yunanlılar olduğu için taşın adını Yunanlılar vermiştir. Apatit taşının anlamı Yunanca aldatmak kelimesinden gelmektedir. Diğer taşlara olan benzerliğinden dolayı aldatıcı anlamına gelen Yunanca bir kelimeden türeyen apatit taşı, kötü enerjiyi yok edici etkisiyle eşsiz bir taştır.

Apatit taşı kullananlar, geçmişte yaşadığı olumsuz travmaların negatif etkilerini azalttığı düşünmektedir. Düşünme yetisini geliştirdiği ve ruhsal durumunu olumlu etkilediği gibi özelliklerinin olduğu konusunda inanç sahibidirler. Hedeflenen şeye ulaşmada apatit taşının verdiği şifalı enerjinin yardım ettiği yönünde bir inanç olduğundan kişiye güçlü bir motivasyon sağlar. Apatit taşı nedir sorusuna cevap bulacağınız yazımızda apatit taşı ile ilgili merak edilen her şeyi bulabileceksiniz.

Apatit Taşı Özellikleri

Kelime anlamı aldatıcı olan Yunan kökenli apatit taşı bolca fosfor içeren bir taştır. Apatit taşı özellikleri ve faydaları, taş bilimci ve şifa bilimciler tarafından araştırılmış ve bazı sonuçlara varılmıştır. Sonuçların ve faydalarının kesinliği olmamakla birlikte faydalarının olduğu yününde esaslı bir inanç mevcuttur.

·         Apatit bol miktarda fosfat içerir. Fosfat bitkiler, hayvanlar ve insanların ihtiyaç duyduğu bir mineraldir. Apatit taşı fosfat grubuna ait olup flüor- apatit, klor-apatit, hidroksil-apatit olarak üç gruptan oluşmaktadır.

  • ·         Apatit taşı Brezilya, Macaristan, Tunus, Mısır, İsrail, ABD, Rusya, Almanya, Portekiz, Avusturya gibi ülkelerde çıkarılmaktadır.
  • ·         Zihin taşı olarak da bilinmektedir.
  • ·         Apatit taşının oluşumu volkanik kayaçlara dayanmaktadır.
  • ·         Apatit taşı genel olarak kristal bir yapıda ve şekilsiz bir taştır.
  • ·         Apatit taşı şeffaf, yarı şeffaf ve opak olmak üzere üç farklı şekilde türleri mevcuttur.
  • ·         Apatit taşının sertliği 5, ağırlığı 3,15 – 3,30 arasındadır.
  • ·         Apatit taşının formülü Ca (PO), (F, Cl, OH) ve grubu Fosfatlar grubudur.
  • ·         Apatit taşını yeşil, grimsi yeşil, kahverengi, mavi-yeşil, sarı, beyaz, mavi, mor, eflatun renklerde, şeffaf, yarı şeffaf ya da opak renklerde bulmak mümkündür.
  • ·         Üçüncü göz ve Gırtlak çakralarıyla uyumludur.

·         Apatit taşı bir astroloji taşı olmadığı için özel olarak mensup olduğu bir burç yoktur. Tüm burçlarla uyum içerisindedir. Bazı gökbilimciler ikizler, boğa ve balık burcuyla ilişkili olduğunu söylemektedir.

Apatit Taşının Faydaları

Apatit taşı bir şifa taşıdır. Bu nedenle pek çok faydası vardır. Ruhunuz apatit taşı ile iyileşir. Bedeniniz bu taş sayesinde dinginleşir. Apatit taşı sayesinde rahatlığa ulaşırsınız. Alternatif tıp doğal taşlarla yakından ilgilenir. Doğal taşlar muhakkak içinde bir şifa gizliyordur. Bu nedenle apatit taşı, alternatif tıpla ilgilenen kişiler tarafından önerilir. Doğal taş kullanımı hadislerle de desteklenmiştir. Çeşitli inançlar apatit taşının faydalı olduğunu söylemektedir. Apatit taşının faydaları taş bilimcilerin vermiş olduğu bilgilerdir.  Taşlar hala araştırıldığı için bilmediğimiz faydaları da olabilir.

Apatit taşından faydalanmak için günlük yaşantınızda kullanabilirsiniz. Eğer bir hastalığınız varsa önce doktora görünmenizde fayda vardır. Apatit taşının bedensel faydaları kesin sonuç vermeyebilir. Taşlar sizin enerjinizle etki gösterir. Enerjiniz taşla uyumluysa faydalarını daha net görebilirsiniz.

Apatit Taşının Bedensel Faydaları

Apatit taşı üçüncü göz çakrasıyla uyumludur. Bedensel etkileri taşın gırtlak çakrasıyla olan ilişkisinden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle daha çok gırtlak çakrasını ilgilendiren hastalıklara iyi gelmektedir. Apatit taşı ne işe yarar diye düşünenler için apatitin faydalarını maddelendirdik.

·         Apatit taşı bol miktarda fosfat içerir. İçerdiği fosfat minerali insan bedeni için gerekli bir mineraldir.

·         Açlık hissini giderici özellik gösteren apatit taşı kilo vermek isteyenlerin de sıklıkla kullandığı taşlardandır.

·         Tansiyon yüksekliğinden muzdarip olan insanlar veya tansiyon düşüklüğünden şikayetçi olan insanlar için faydaları olduğu söylenebilir. Apatit taşının tansiyonu dengeleme özelliği olduğu düşünüldüğü için tansiyon problemi yaşayan kişiler bu taşı kullanabilir.

·         İçinde fosfat bulunduğu için diş ve diş eti problemlerine iyi geldiği konusunda bir inanç hakimdir.

·         Apatit taşı fosfat içerdiği için kemik sağlığı ve kemik hastalıklarına iyi geldiği yönünde bir inanç mevcuttur.

·         Apatit taşının kas problemleri olan insanlar için iyileştirici özellikleri vardır. Kas ağrıları, romatizma gibi sıkıntılar yaşayan insanlar için kas hastalıklarını iyileştirici özellikler gösterdiği düşünülmektedir.

·         Apatit taşı ödem attırıcı özelliğinin olduğu düşünüldüğü için diyet yapan insanların sıklıkla başvurduğu taşlardandır.

Apatit Taşı ile Daha Verimli Meditasyon Saatleri

Hayatımızdan kötü enerjiyi çıkarak, bize olumlu şeyler katacak zamanlar ararız. Meditasyon bu zamanlarda yaptığımız aktivitelerdendir. Meditasyon rahatlamak amacıyla yapılır. Bu nedenle etrafınızda enerjisini sevmediğiniz eşyalar olmamalıdır. Meditasyon yaptığınız alanda olabildiğince az eşya kullanmalısınız. Bu şekilde enerji olarak daha steril bir alan elde etmiş olabilirsiniz. Meditasyon yaparken, apatit taşından faydalanabilirsiniz. Apatitin enerjisi size iyi gelecektir. Ruhsal yolculuğunuzda size eşlik edecektir. Farklı renklerde apatit taşlarını belirli aralıkla etrafınıza yerleştirin. Ortasına geçerek kendinize bir enerji alanı oluşturun. Bu şekilde beyninizi boşaltmak daha kolay olacaktır.

Mavili yeşilli pek çok rengi içinde bulunduran apatit taşı meditasyon yaparken, enerjisinden faydalanmanız gereken taşlardandır. Yaydığı enerji sayesinde meditasyon yaparken zihninizin berraklaşmasına, bedeninizin rahatlamasına yardımcı olur. Apatit taşı zihin taşı olarak bilinir. Zihninizi berraklaştırır. Meditasyon yaparken size yardımcı olur. Bu nedenle bu taşları meditasyon yaptığınız alanda mutlaka bulundurun.

Apatit Taşının Psikolojik Faydaları

Apatit taşı üçüncü göz çakrasıyla uyumlu olduğu için psikolojik faydaları oldukça geniş bir alanı kapsar. Apatit taşının psikolojik faydaları bedensel faydalarına göre daha çoktur. Uyumlu olduğu çakralar nedeniyle kişiyi ruhsal olarak olumlu etkiler.

·         Apatit taşının pek çok rengi mevcuttur. Özellikle lacivert renkte olan apatit taşının kişiye ilham verdiği söylenir. Apatit taşı ilham taşı olarak da bilinir.

·         Şifalı bir taş olan apatit taşı negatif enerjiyi yok edip, kişiyi olumlu düşüncelere yönlendirir.

·         Apatit taşını kullanan kişinin özgüveni artar. Kişisel iletişim becerisinin artmasına yardımcı olduğu sosyal hayatta daha aktif olmayı sağladığı düşünülmektedir.

·         Odaklanmayı arttırdığı düşünüldüğü için meditasyon yaparken kullanılmasında fayda vardır.

·         Hedeflenen şeye ulaşmada fayda sağladığı düşünülmektedir. Motivasyon arttırdığı düşünüldüğü için beraberinde başarıyı da getirebilir.

·         Kişiye ilham verdiğine inanıldığı için yaratıcılık gereken işlerle uğrasan kişilerin yaratıcılık gücünü geliştirir.

·         Kişiye motivasyon sağladığı için çalışma isteğini arttırabilir.

·         İçe dönüşün simgesi olan apatit taşı kişinin iç dünyasına yönelip doğru düşünmesini ve doğru bağlantı kurmasını sağlayabilir.

·         Apatit taşının stresi azalttığı konusunda bir inanç hakimdir.

Apatit Taşları Çocuklarda Kullanılabilir Mi?

Doğal taşlara sadece yetişkinlerin ihtiyacı yoktur. Aynı zamanda çocuklar da taşların şifasına ihtiyaç duyar. Doğal taşların çocuklar için hiçbir olumsuz etkisi yoktur. Aksinize çocukları sakinleştirir. Apatit taşı çocukların zihnini temizler. Olumsuz duygulara kapılmasını engeller. Apatitin çocuklara faydaları psikolojik ve bedenen faydaları başta olmak üzere oldukça pozitif etkilerdir.

Gırtlak çakrası ve üçüncü göz çakrasıyla uyumlu olan apatit taşının çocuk bedenlerinde sık rastlanan hastalıklara iyi geldiği düşünülmektedir. Çocuklar için dünyayı anlamak karmaşık olabilir. Anladığını ifade etmek ise daha karmaşıktır. Apatit taşı çocukların iletişimini güçlendirir. Anladığını aktarmakta güçlük çekmelerini engelleyebilir. Anne babalar bu taşı rahatlıkla kullanabilir.

·         Apatit taşını çocuk odasında kullanabilirsiniz.

·         Çocuğunuzun çalışma masasında kullanmak faydalı olacaktır. Derslerine odaklanmasına yardımcı olabilir.

·         Apatit taşları, küçük ürünler olduğu için 0-3 yaş çocukların yakınında tutmayınız. Yutma tehlikesi olacağından küçük çocuklar için tehlikelidir.

·         Bebeğinizin odasında ulaşamayacağı bir yere koyabilirsiniz.

·         Bebeklerin rahat uyumalarında yardımcı olan bu taş oldukça şifalıdır.

·         Apatit Zayıflama Taşı olarak da bilindiği için yaşıtlarına göre fazla kilolu olan çocukların zayıflamasına yardımcı olduğu yönünde bir inanç hakimdir.

Apatit Taşı ve Burç Uyumu

Apatit taşı bir astroloji taşı olmadığı için özel olarak mensup olduğu bir burç yoktur. Tüm burçlarla uyum içerisindedir. Bazı gökbilimciler ikizler, boğa ve balık burcuyla ilişkili olduğunu söylemektedir. Apatit taşının pek çok faydası olduğu için tüm burçlar tarafından rahatlıkla kullanılabilir. Fakat bazı burçlara etkisi daha fazladır.

Apatit taşı burç uyumu içinde bulunan burçlarda kişinin kendi enerjisiyle apatit enerjisi bir uyum içerisindedir. Su grubundan balık burçları, apatit taşıyla uyum içerisinde olan burçlardadır. Toprak grubundan ise boğa burcuyla uyum içerisinde olduğunu astroloji ile ilgilenen kişiler söylemektedir. Apatit taşı satın alırken, yükselen burcunuza da bakabilirsiniz. Örneğin yükselen burcunuz balık burcu ise taş sizinle uyumludur. Burcunuz muhakkak enerjinizi etkiliyordur. Enerjiniz ise taşı etkileyecektir. Doğal taş satın alırken burç uyumunuza baktırmanızda fayda var.

Apatit Taşı Temizleme Önerileri

Apatit taşı temizliği oldukça pratiktir. Apatit taşını sirkeli suda bekleterek temizleyebilirsiniz. Apatit taşını ilk aldığınızda temizlerseniz, taşın önceki kötü enerjilerden arınmasını sağlarsınız. Apatit taşlarının yumuşak bir bezle tozunu almanız yeterlidir. Apatit taşını belirli aralıklarla temizlemek taşın temizliği açısından yeterli olacaktır.

1. Kullanacağınız kadar suyun içine az miktarda elma veya üzüm sirkesi koyup karıştırınız.

2. Apatit taşını suyu içine bırakıp, 5-10 dakika dinlendiriniz.

3. Sirkeli sudan çıkan apatit taşını akan suyun altında durulayınız.

4. Akan suyun altından bekleyen taşı yumuşak bir bez yardımıyla kurulayınız.

5. Apatit taşınız kuruduktan sonra kullanmaya devam edebilirsiniz.

6. Apatit taşından daha çok verim alabilmek için sıklıkla temizlenmesine önem göstermelisiniz.

Apatit Taşından Yapılmış Ürün Önerileri

Apatit taşı kolay işlenebilen bir üründür. Bu nedenle pek çok takı ve aksesuar yapılabilir. Apatit taşı bileklik kullanmak sizi olumlu etkiler. Apatit taşı şifa bir taştır. Bu nedenle bedeninizle teması oldukça önemlidir. Apatit taşı bileklik faydaları taşın şifası ile özdeştir. Apatit taşı kullanırken onu yaşam noktalarınıza yakın yerlerde bulundurmalısınız. Kalbinizin üstü ve bileğiniz yaşam noktalarınızdandır. Şah damarınıza yakın olacak bir kolye size şifa getirecektir. Apatit taş kolye kullanmak gırtlak çakranızı olumlu etkiler. Taşları uyumlu olduğu çakralara yakın kullanmalısınız.

Taşların büyük ve ağır olmasını istemiyor olabilirsiniz. Apatit taş yüzük fazla takı takmayı sevmeyenler için idealdir. Apatit taş yüzükler hafif ve şıktır. Olumlu etkisiyle size iyi gelir. Apatit taş değerli bir taştır. Bu nedenle mücevherat olarak kullanılmaktadır. Takı sektöründe apatit taşından yapılmış ürünlere rastlamak mümkündür. Diğer apatit taş ürünlerini incelemek için sitemize bakabilirsiniz. Birbirinden şık apatit taş ürünleri sitemizde sizi bekliyor.

Hakiki Apatit Taşı Fiyatları Nasıl Olmalıdır?

Apatit taşı fosfat grubundadır. Bu nedenle değerli bir taştır. Apatit taşı fiyatları taşın kullanımına göre değişiklik gösterir. Örneğin bileğinizin her yanını çevreleyen bir bileklik taşıyla tek taştan oluşan kolye ucu aynı fiyatta değildir. Taşın büyüklüğüne göre fiyatı da değişiklik gösterecektir. Apatit kolye fiyatları genel olarak uygun fiyatlı ürünlerdir. Tek bir kolye ucundan oluştuğu için fiyatı da ona göre belirlenmektedir. Kolye ucu fiyatlarına sitemizden bakabilirsiniz.

Apatit dekorasyon ürünleri fiyatları ise diğer ürünlere göre biraz daha pahalı olabilir. Apatit dekorasyon ürünleri genel olarak meditasyon yaparken kullanılır. Taşın enerjisi taşın büyüklüğüyle orantılıdır. Bu nedenle büyük nesneler tercih edilir. Apatit taşı genel olarak şekilsiz ürünlerdir. Şekil vermek diğer taşlara göre daha zor olabilir. Taşa yapılan işlemler şekillenmesini sağlar. Bu işlemler taşın fiyatını arttırabilir. Apatit yüzükler, küçük ve hafif ürünlerdir. Küçük olması fiyatını da etkiler. Bu nedenle düşük fiyatlı ürünlerdir. Apatit yüzük fiyatları için sitemizdeki ürünleri inceleyebilirsiniz.

Apatit Taşını Nereden ve Nasıl Satın Alabilirim?

Apatit taşına en çok Güney Amerika’da rastlanır. Apatit taşı Brezilya, Macaristan, Tunus, Mısır, İsrail, ABD, Rusya, Almanya, Avusturya, Portekiz gibi ülkelerde de çıkarılmaktadır. Dünyanın her yerinde apatit taşına rastlanmak mümkündür. Apatit taşı halk arasında zihin taşı olarak da bilinmektedir. Mavi apatit taşı faydaları nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir. Bu nedenle satın almadan önce rengine karar vermelisiniz.

Apatit taşını satın aldığınız yer mutlaka güvenilir olmalıdır. Aksi halde sahte ürün satın almış olabilirsiniz. Apatit taşı pek çok taşla benzerlik gösterir. Rengini kaplama yaparak da tutturmak mümkündür. Bu nedenle hakiki taşı ayırt etmek zor olabilir. Satın alacağınız yerin güvenliği bu konularda önem arz eder. Apatit taşı nerede bulunur diye soran müşterilerimiz apatit taşı satın alma işlemini sitemizden rahatlıkla yapabilir.

Apatit Taşın Gerçek Olup Olmadığını Nasıl Anlayacağız?

Gerçek apatit taşı değerli bir taştır. Bu nedenle sahteleriyle arasında fiyat farkı vardır. Gerçek apatit taşı fiyatı taşın büyüklüğü ile alakalıdır. Diğer taşlara göre daha uygun fiyatlıysa muhtemelen imitasyon bir üründür. Piyasada apatit taşının pek çok imitasyonu yapılmıştır. Bu nedenle imitasyonuyla karıştırılma ihtimali vardır. Apatit taşı diğer taşlarla olan benzerliğinden dolayı da karıştırılabilmektedir. Apatit taşını elinize aldığınızda sahte olup, olmadığını anlayabilirsiniz.

Sahte taşın dış rengi apatit taşını andırıyor olsa da içi bambaşka bir renktir. Eğer içinde başka bir renk olduğunu görebiliyorsanız taşın sahte olduğunu anlayabilirsiniz. Dışarıdan bakarak anlayamıyorsanız taşın küçük bir kısmını kırarak bunu anlayabilirsiniz. Taşı kırmak istemiyorsanız, ısı işlemi yapabilirsiniz.

Hafif bir ısı işlemi sahte olan apatit taşının dış kaplamasını eritecek içinde olan farklı rengi görmenizi sağlar. Isı işleminin yüksek olmamasına dikkat etmelisiniz. Yüksek ısıdaki işlemler apatit taşının yapısını bozabilmektedir. Apatit dizi taş satın almadan önce satın alacağınız firmanın güvenilir hizmet vermesine dikkat etmelisiniz. Sitemizden alacağınız tüm ürünler orijinal ve doğal ürünlerdir.

Şifalı Renkleriyle Apatit Taşı

Apatit taşı değerli bir taştır. Bu nedenle mücevherat ve takı sektöründe sıklıkla kullanılan bir taştır. Apatit taşını yeşil, grimsi yeşil, kahverengi, mavi-yeşil, sarı, beyaz, mavi, mor, eflatun renklerde, şeffaf, yarı şeffaf ya da opak renklerde bulmak mümkündür. Taşların rengi değiştikçe enerjisinin de değiştiği yönünde bir inanç hakimdir.

Lacivert apatit taşı ilham verici özelliğiyle sanatçıların sıklıkla kullandığı taşlar arasındadır. Lacivert renkte olan apatit taşının kişiye ilham verdiği söylenir. Yaratıcılık gerektiren mesleklerde çalışan insanlar lacivert apatit taşını kullanabilir. Apatit taşının kemik problemlerine iyi geldiği bilinmektedir. Sarı apatit taşı kemik erimelerine ve kemik problemlerine iyi gelip, kemikleri güçlendirdiği yönünde bir inanç hakimdir. Mor apatit taşının insanlara motivasyon sağladığı ve özgüveni yükselttiği yönünde bir inanç hakimdir.

Apatit taşı ürünlerini satın almadan önce taşın hangi şifasından daha çok yararlanmak istediğinize karar vermelisiniz. Örneğin apatit taşını ödem attırma ve zayıflama yönlerinden daha çok verim almak istiyorsanız, yeşil apatit taşı ürünlerine yönelmeniz gerekmektedir. Pek çok rengin bir arada bulunduğu apatit taşı kolyeler veya bileklikler sizlere apatitin birden fazla yararını aynı anda sunar. Apatit taşından alacağınız verimi yükseltir. Apatit böbrek taşı sorunlarına da iyi geldiği bilinen bir taştır. Bu ve bunun gibi birden fazla faydasından yararlanmak için sitemizdeki apatit taşı ürünlerini detaylıca inceleyebilirsiniz.