Angelit Taşı Faydaları ve Özellikleri

Angelit doğal taşı diğer adıyla Melek taşı olarak bilinen Mavi andrit taşı, 1989 yılında keşfedilmiştir. Bu taşın en önemli ayırt edici özelliklerinden biri yalnızca Güney Amerika ülkesi olan Peru’da bulunmasıdır. Bu nedenle oldukça değerli olan Melek taşı, kalsiyum sülfat mineralini içinde barındırır. Bu taşın dikkate değer yanlarından biri kütleler hâlinde kristalleşmesidir. Çok az miktarda kristal bir şekilde görülür. Titreşimleri ile koruyucu meleklerinizin harekete geçmesini sağlayarak, huzur bulmanızı sağlar.

Angelite taşı şeklinde de anılan bu taş, ruha olumlu duyguları aşılar. Dinginliğin ve pozitif duyguları en iyi şekilde sizlere aktarır. Bilinmeyen alemlerin farkındalığını hissetmenizi sağlayacaktır. Gök mavisi tonlarına temaşa etmek yani seyretmek dahi olumlu anlamda büyük etkiler ortaya çıkarabilir. Ruhsal anlamda güçlü ve manevi gücü yüksek olan bu taş, önemli katkılar sunar. Melek taşı faydaları nelerdir çeşitli yönleriyle ifade etmeye çalışacağız.

Angelit Taşı Anlamı

Özellikle boğaz, üçüncü göz ve taç çakralar ile titreşime giren Angelit taşı, oldukça yüksek bir enerjiye sahiptir. Bu taşın maneviyata etkisi fazla olduğundan ruh rehberleri ile bağ kurulmasına olanak sağlar. Bunun yanı sıra koruyucu melekler ile iletişim kurulmasına katkı verir. Yüksek frekanslarda titreşimlere uyumlamaya yardımcı olan bir taştır. Melek taşı özellikleri arasında bir meditasyon aracı olarak kullanılması rahatlıkla sayılabilir. Çakralardan gelen bilgileri kolaylıkla aktarmanıza yardımcı olacak bir taş çeşididir.

Daha çok yeni keşfedildiğinden bilinmeyen özellikleri olduğu ifade edilir. 1980’li yıllarda bulunan ve yalnızca Peru’da çıkan bu taş, Yunancada ‘susuz’ anlamına gelen bir sözcükten ismini aldığı belirtilir. Uzun yıllar boyunca suyun sıkışması ve kristalleşmesi sonucunda Angelit taşı oluşumu gerçekleşir. Renginden dolayı ruhani bir muhtevaya sahip olmaktadır. İlahi boyutlarda bağ kurmaya önemli ölçüde katkı sağlamaktadır.

Angelit Taşı Özellikleri

·         Angelit taşı, mavi andrit ya da melek taşı olarak farklı adlarla anılmaktadır. Ayrıca Angelite olarak da bilindiği ifade edilir.

·         İlk çıktığı ve tek üretim noktası Peru olarak atfedilir.

·         Yaygın olarak bulunabilen bir taş türüdür. Doğal taşlar arasında yaygın olarak bulunanlardan sayılır.

·         Renk olarak mavi tonları genellikle gök mavisi tonlarında görülür.

·         En önemli özelliklerinden biri çakralara olumlu katkısıdır. Boğaz, taç ile üçüncü göz çakraları için etkisi yüksek taşlardandır.

·         Sülfat minerallerini bünyesinde barındıran taş türüdür. Kimyasal bileşimi kalsiyum sülfat olarak ifade edilir.

·         Sertlik değeri mohs değerinde 3,5 olarak ortalama aktarılır.

·         Donuk bir yüzeye sahip olan bu taş, mavi rengiyle farklı ve şık bir görünüme sahiptir.

·         Güçlü ve sakinleştirici yanları dikkat çeker.

·         Algılama konusunda artış sağlar.

·         Ruhsal boyutta farkındalık oluşumuna etki eder. Psişik yeteneklerin ortaya çıkarılmasına yardımcı olur.

 Angelit Taşı Faydaları

Doğal taşlar, insana ve ruhuna pek çok açıdan önemli faydalar sunar. Bu faydalar taşların çeşidine ve özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Angelit taşı faydaları özellikle manevi anlamda çok fazla olduğu belirtilir. Şu şekilde sıralayabiliriz:

·         Yüksek benliğe sahip bir ruha bürünmenize önemli katkı sağlar. Melek alemi ile bağlantı kurmaya oldukça yardımcı olur.

·         Zihinsel olarak oluşan blokları açmaya önemli ölçüde büyük fayda sağlar.

·         Astral yolculuk süreçlerinde yolculuğa çıkmanız için önemli katkı verir.

·         Boğaz, taç ve üçüncü göz çakralarının iyileşmesine yardımcı olmaktadır.

·         Huzurlu bir ruha erişmeniz için farklı ölçülerde etki eder.

·         Angelit taşı yararları arasında en önemlilerinden biri boğaz ve baş bölümünün tepesi üzerindeki bezlere tesir etmesidir. Bu bezler üzerinde çalışan bir taştır.

·         Epifiz ve tiroitlerin düzenli bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Dengeleme işlemlerinde yarar sağlar.

·         Tiroit bezinin çalışmasının düzenli olmasıyla metabolizmanın da çalışması düzene biner.

·         Epifiz bezinin çalışması ise çeşitli iltihaplanmalara önlem olmaktadır.

·         Kan damarlarının yenilenmesine katkı sağlayan bir taş çeşididir.

·         Tüm bu faydalarının yanında baş ağrılarına özellikle migren ağrılarına şifa veren bir taştır.

Melek taşı ne işe yarar diye soranlara genel olarak tüm faydalarını belirtmeye çalıştık.

Melek Taşı Nasıl Kullanılır?

Eşsiz bir taş olarak değerlendirilen Melek taşı, koruyucu meleklerle benzeri görülmeyen bir bağlantı kurulmaktadır. Özellikle sevgiyi hissetmenize meleklerin sevgisini hissetmenize önemli katkılar sağlar. Meleklerin çevrenizde dolaştığını rahatlıkla hissedebilirsiniz. Melek taşı, belirli boyutlarla bağlantı kurmada yardımcı bir taş olarak değerlendirilir. Meditasyon süreçlerinde, taşı elinizde tutarak ve üçüncü göz çakranıza yerleştirerek kullanmanız gerekir. Bu şekilde kullanım, Melek taşı etkisini en yüksek düzeyde hissetmenizi sağlayacaktır.  Bu taşı özellikle terk edilme ya da yalnızlık anlarında kullanmanız her anlamda fayda verecektir. Farklı kullanım şekillerini şu şekilde belirtebiliriz:

·         Stresli anlarda dinginleşme ve stresi azaltmak üzere Melek taşını gergin alanlara yerleştirebilirsiniz.

·         Melek taşı kolye, aura bölgelerindeki dengesiz durumları düzeltmek için kullanılabilir.

·         Meditasyon esnasında bir Angelit taşını elinizde tutabilirsiniz.

·         Yastığınızın altında veya yatak odanızın bir bölümünde yatıştırıcı olarak rahatlıkla bulundurabilirsiniz.

·         Angelit taşı bileklik şeklinde yakın çevrenize hediye ederek kullanımını sağlayabilirsiniz.

·         Yakınlarınızdan biriyle, sevgilinizle, eşinizle daha yakın hissetmek üzere onların da Melek taşını taşımasını sağlayabilirsiniz.

·         Takı ve aksesuarlarda kullanımı zor olduğundan mumlama işlemi yapılmaktadır.

Melek Taşı Nasıl Temizlenir?

Angelit taşı veya Melek taşı, yukarıda belirttiğimiz gibi yapısından dolayı oldukça yumuşak bir taş olduğu bilinir. Yumuşaklığından dolayı temizleme işlemlerine özen gösterilmesi tavsiye edilir. Su ile temizleme işlemi bu nedenle yapılmamalıdır. Su ile temizlemek için taşın iyi bir şekilde cilalanmış olması gereklidir. Yumuşak bez yardımıyla yavaşça ve dikkatle temizlenmelidir. Bu taşın enerjisini yenilemeyi arzu ederseniz, ay ışığında tutarak gerçekleştirebilirsiniz.

Temizlik işlemlerinde tütsü kullanımı da ayrıca tavsiye edilmektedir. Özellikle taşın emdiği olumsuz enerjilerin yok edilmesine tütsüler yardımcı olur. Taşın arınması sağlanarak kullanıma devam edilir. Medyumlar tarafından temizleme işlemi genellikle bu şekilde tercih edilir.

Angelit Taşı ile Meditasyon

Doğal taşların en bilindik kullanım alanlarının başında meditasyonlar gelmektedir. Huzur ve şifa bulmak için yapılan bu meditasyonlarda, mavi görünümünden dolayı huzur verdiği bilinen Angelit taşı kullanılabilir. Alemlerde yükselişe geçmek, farklı frekanslara geçiş yapmak için Melek taşının faydaları oldukça fazladır. Alemlerdeki rehberlerinizle iletişim ve bağlantı kurmanıza olanak sağlar.

Yaptığınız meditasyonlarda kişisel ilişkilerle ilgili problemleri çözmek üzere bu taşı kullanabilirsiniz. Öfkeye karşı engel olan ve öfkeyi dindiren yanı, bu konuda ciddi etki etmektedir. İyileşme için farklı ölçülerde etkisi kullananlar tarafından dile getirilir.