Amazonit Taşı Faydaları ve Özellikleri

Uyum taşı olarak da bilinen Amazonit taşı, prizmaya benzer kristal yapılı rengi mavi veya yeşil aralığında değişen bir taş çeşididir. Taşların, insanları ruhsal ve fiziksel açıdan etkilediği uzmanlar tarafından belirtilir. Taşların rengi ve içerdiği elementler bu etkinin nasıl olacağını belirlemektedir. Amazonit taşı özellikleri arasında Amazon Nehri’nden gelen bir taş olması ve içinde Amazonit içermesi önemlidir. Tarihsel süreçte çok eski yıllara dayanan bir geçmişi olduğu ifade edilir. İlk kullanımına dair 3500 yıllık geçmişi olduğu iddia edilse de 1800’lü yıllarda kullanımı bildirilmiştir.

Eski medeniyetlerden olan Mısır ve Hindistan gibi uygarlıklarda kullanıldığına yüzükler yapıldığına dair kalıntılar bulunur. Amazonit taşı yüzük yapımında günümüzde kullanılsa da geçmiş dönem medeniyetlerinde zırh, tılsım gibi farklı alanlarda kullanılmıştır. Mavi Amazonit taşı bu taşın en yaygın olarak görülen çeşididir.

Amazonit Taşı Anlamı Nedir?

Amazonit taşı anlamı olarak ifade edilen durumlar, iletişim ve uyumdur. Aynı zamanda barışı ve gerçekliği temsil eden Amazonit taşı, insanın kalbine sakinlik veren bir etkiye ve anlama sahiptir. Titreşimleri gençleştirici bir yapıdadır ve kullanıldığı alanda olumlu enerji yayar. Farklı ruhsal olumlu etkileri olan Amazonit taşı, bu açıdan dikkat çekici ve etkileyicidir.

Amazonit doğal taş farklı etkileri olan ve renginden dolayı aksesuarlar için oldukça şık tasarımlar oluşmasına sebep veren bir taştır. Sitemizde yer alan ürünler, şık tasarımlarının yanında Amazonit taşının etkisi ile eşsiz ürünler olarak görünür.

Amazonit Taşı Faydaları Nelerdir?

Amazonit taşından aksesuar almak isteyenler, amazonit taşının özellikleri ve faydaları nelerdir araştırmaktadırlar. Amazonit taşı faydaları iki başlık altında ele alınır. Ruhsal ve fiziksel olarak faydaları sıralanabilir. Bunların yanında zihinsel olarak olumlu etkileri olduğu ifade edilir.

Fiziksel Faydaları

 

·         Amazonit taşı, kalp ile boğaz çakralarına etki eden bir taş olduğundan bu bölgelere ve akciğer sorunlarına iyi geldiği ifade edilir.

·         Kalp çakrasına bağlılığından dolayı kalp hastalıklarına karşı bir önlem olarak değerlendirilebilir.

·         Bilimsel açıdan ispat edilen en önemli faydalarından biri de hamilelik sürecinde doğumu kolaylaştırdığıdır.  

·         Vücudun çalışma hızını artırır.

·         Uykuların sağlıklı geçmesine ve kaliteli uyku uyumanıza yardımcı olur.

·         Kalsiyum elementi ile kurduğu bağdan dolayı vücuttaki kalsiyuma etki eder.

·         Kalsiyumla ilişkili olan kemik erimesi, diş çürümesi gibi sorunlara önlem olarak faydalı olur.

·         Vücuda olumsuz etki eden strese iyi gelerek her türlü stres kaynaklı sorunu bertaraf etmeye yardımcı olabilmektedir. Amazonit taşı neye iyi gelir şeklinde sorulara fiziksel faydaları bu şekilde sıralayabiliriz.

 

Ruhsal Faydaları

 

·         Amazonit taşı ne işe yarar diye soranlar için verilecek en iyi cevap, olumsuz düşüncelerden arınmaya yarar şeklindedir.

·         Kişide cesareti dengeleyerek özgüvenin artmasına oldukça katkı sağladığı belirtilir.

·         Dikkat çeken faydalarından biri eril ve dişil taraflarını dengelemesidir. Bu dengenin katkısı, anlayış yönünden artış sağlamasıdır.

·         Güçlü duyguları hissederek, iletişimi artırmaya yardımcı olur. Sevdiklerinizle bağlarınızı güçlendirir.

·         Zihninizin daha olumlu düşünmesini ve kötü düşüncelerden arınmasına etki eder.

·         Odak sorunu yaşayanların odaklanmalarına yardımcı olur.

·         Yaratıcı ve sanatçı tarafınızı ortaya çıkarmanızı sağlar.

·         Bolluğa, berekete dair bir taş olduğundan parasal durumlarda olumlu süreçler yaşanmasına etki edebilir.

·         Tasarruf konusunda başarılı olmaya, maddi süreçleri kontrol altında tutmanıza destek olabilir.

·         Aşk ve diğer konularda bir gönül yarası olanlara şifa ve huzur etkisi verdiği belirtilir.

·         Heyecan, öfke gibi duygularda aşırıya kaçmaya engel olur ve dengeyi yakalamaya yardımcı olur.

·         Değişim durumlarının içselleştirilmesine fazlasıyla yardımcı olur. Kabullenmeye katkı sağlar.

Amazonit Taşı Hangi Burcun Taşıdır?

Amazonit taşı burç ilişkisi, oldukça merak edilen konulardan biridir. Burçların taşlarla ilişkisi gök bilimi ile ilgilenenlerin araştırdığı noktaların başında gelmektedir. Doğal ve yapıları güçlü taşların burçlara göre uyumlandığı ve uygun burçlarda etkisinin daha belirgin olduğu ifade edilmektedir. Amazon taşı ile ilgili böyle bir durum net olarak ifade edilmediği gibi bazı bilgiler aktarılır.

Amazonit taşı kullanımı için geleneksel burçlarla ilişkisi olan bir taş olarak kullanılmadığı belirtilir. Bahar aylarında dünyaya gelenlerin burçlarına dönük bir taş olarak atfedilir. Kesin bir bağlantı kurulmamasına karşın kuzey yarım kürede mart ve nisan aylarında doğanların taşı olduğu ifade edilir. Tam bir ilişki olmadığının altı çizilerek, Koç ve Aslan burçlarının taşı olarak değerlendirilmektedir. Burçlarla tam olarak bir bağ kurulmasa da genel olarak insana tesiri olan bir taş olduğu dile getirilir.

Amazonit Taşının Özellikleri Nelerdir?

Amazonit taşının birçok etkisinin yanında belirli yapısal özellikleri bulunur. Bu yapısal özellikleri şu şekilde sıralayabiliriz:

·         Doğruluk taşı ya da cesaret taşı olarak bilinen amazonit taşı; kurşun, potasyum, alüminyum, silisyum, oksijen ve bakır, sodyum elementlerini yapısında bulundurur.

·         Boğaz çakrası için oldukça etkilidir.

·         Sertlik dereceleri ortalama 6 ile 6,5 aralığında değişmektedir.

·         Çeşidine dair ortalama ağırlığı 2,56 ile 2,58 gram ağırlığında olduğu belirtilir.

·         Donuk, mat ve yarı saydam bir görünüme sahiptir. Bunun yanında turkuaz ve mavi geçişli ya da yeşile yakın tonlarda bulunur.

·         Radyasyon emici özelliği oldukça bilinen ve önemli özelliği olarak ifade edilir.

Amazonit Taşı Nerede Bulunur?

Amazon Nehri içinden çıkarılan taşlar olduğunu ifade etmiştik. Buranın dışında Amazonit taşı nerede bulunur belirtmeye çalışacağız. Amazonit taşı gibi pek çok doğal taş, dünyanın farklı yerlerinde bulunur. Benzerliklerinden dolayı birbirine karıştırılması mümkündür. Doğru taşı temin etmek için taştan anlamak ve özelliklerini iyi bilmek gerekir.

Doğal amazonit taşından üretilen ürünlerimiz bu konuda oldukça dikkate değerdir. Amazonit taşının bulunduğu yerlerin başında Güney Amerika kıtası gelmektedir. Brezilya bu taşın bulunduğu yerlerin ilkidir. Hindistan ikinci olarak bulunduğu bilinen yerlerdendir. Orta Doğu, Rusya bu taşın bulunduğu diğer bölgelerdir. Bu yerlerin dışında Madagaskar ve Amerika Birleşik Devletleri’nde de taşın bulunduğu belirtilir. Bu taş birçok ülkede aksesuar yapımında kullanılır. Amazonit taşı kolye en çok bilinen aksesuarlardandır.

Amazonit Taşı Nasıl Temizlenir?

Amazonit taşı temin edildikten sonra Amazonit taşı nasıl temizlenir sorusuna cevap aranır. Taşların enerjilerini yitirmemeleri ve hijyen koşullarından dolayı zaman zaman temizlik yapılması önemlidir. Amazonit taşı bakımı kolaylıkla yapılabilir. Dikkatli bir şekilde rahatlıkla yapılabilir.

Ilık su ile yıkandıktan sonra güneş karşısında bir saat bekletilmesi yeterlidir. Bu şekilde yıkama işlemi, taşın değerini kaybetmemesine ve enerjisini muhafaza etmesine neden olur. Her hafta temizliğin yıkanması elzem bir işlemdir. Haftalık olarak yapılması tavsiye edilir. Bunun yanında diğer bir öneri nanedir. Taşa yakın olacak bir yere nane bırakmak taşın kendini yenilemesine fayda sağladığı belirtilir. Yenilemeye katkı sağlayan diğer bir ürün kuru ada çayıdır. Temizlik işlemlerinin yanında bu şekilde taşın enerjisini koruması için bu şekilde kullanımı faydalı olduğu belirtilir. Amazonit taşı bileklik bakımlarına dikkat edilmesi gereken ürünlerdendir. 

Amazonit Taşının Gerçek ve Doğal Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Günümüzde pek çok taşın sahte üretimleri maalesef yapılabilmektedir. Bu nedenle taşların doğallığını ve gerçekliğini anlamak için dikkatli olmak gerekir. Belirli ölçütlere dikkat ederek, doğal taşları ayırt edebilirsiniz. Bunun en güvenilir yanı bildiğiniz ve güvendiğiniz noktalardan bu taşları tedarik etmektedir. Anlam yüklenen ve değerli olan bu taşların iyi seçilmesi oldukça önemlidir.

Pahalı bir taş olmadığından genellikle sahtesi üretilmez. Ancak zaman zaman yine de daha düşük kalitede taşlar aksesuarlarda görülebilir. Bunun için şu hususlara dikkat edebilirsiniz:

·         Cam gibi bir parlaklığa sahip olması dikkat edilmesi gereken en önemli özelliğidir.

·         Mavi, yeşil ya da turkuaz arasında renklerdedir. Bunun dışında renklere şüpheyle yaklaşılması gerekir.

·         Sertliği aşırı değildir. Buna karşın tırnak ya da bozuk para ile bozulmaz. Bu şekilde bir teste tabi tutabilirsiniz.

·         Yarım saydam olduğu için ışık tutarak taşın gerçek olup olmadığını kolaylıkla anlayabilirsiniz.

Amazonit Taşı Tarihi

Tarihsel bağlamda uzun yıllara dayanan bir geçmişi olduğunu belirtmiştik. Amazonit taşı, Mezopotamya kültürüne kadar dayandığı belirtilir. Bu dönem uygarlıklarından çeşitli eşyalarda bu taşın kullanıldığı dile getirilmektedir. Muska taşı şeklinde bu zaman aralığında kullanıldığı bilinmektedir. Genellikle Mısır, Sudan ve Mezopotamya civarında bu şekilde kullanıldığı aktarılır. Nazarla ilgili inançlarda bu taşın kullanıldığı belirtilir. Evlerin ve mecraların önlerine nazarı engellemesi amacıyla koyulduğu ifade edilir. Devamında tahtlar, asalar ve çeşitli aletler Amazonit taşı ile süslenerek yaygın bir şekilde kullanıldığı ifade edilmektedir.

Güney ve Orta Amerika bölgesinde milattan önce savaşçı kadınların kalkanlarını bu taşla işlediği iddia edilir. Dönemsel olarak cinsellik için de bu taşın kullanıldığı rivayet edilir. Günümüzde de bu amaçla faydalı olduğuna dair görüşler bulunur. Dahası kısırlık sorununa iyi geldiği yaygın olarak dile getirilir.