Afganit adını ilk çıkarıldığı yer olan Afganistan alan doğal bir taştır. İlk olarak 1967 yılında Afganistan’ın Badahşan şehrinde lapis lazuli madeninden çıkarılmıştır. Genellikle mavinin çeşitli tonlarıyla karşımıza çıkan sert yapıda bir kristaldir. Afganistan dışında Tacikistan, İtalya, Almanya, Rusya, Sibirya, ABD, Kanada, Hindistan gibi ülkelerde çıkarılmaktadır. 


    Afganit Taşının Özellikleri ve Faydaları:


1.    Duygusal bir dengeleyicidir. Ani ruhsal değişimleri engelleyerek tepkiselliği azaltır. Kişinin olaylara karşı daha dayanıklı ve mantıklı düşünmeye meyilli olmasını sağlamaktadır.
2.    Özgüveni düşük olan insanlara olumlu etkileri olduğu düşünülmektedir.
3.    Vücut direncini artırarak bağışıklığı desteklediği bilinmektedir.
4.    Boğaz rahatsızlıkları ve enfeksiyonlarına karşı koruyucu bir görev üstlenmektedir.
5.    Kullanıcısının kendini ifade edebilme ve iletişim becerilerini artırıcı özelliği bulunmaktadır.
6.    Temizlik ve titizliğin hastalık boyutuna ulaştığı kişilere olumlu etkileri vardır.
7.    Beyin rahatsızlıklarında tedavi sürecine destek olmaktadır.
   

Afganit taşı da birçok doğal taş gibi kullanım süresi içerisinde temizliğe ve arınmaya ihtiyaç duymaktadır. Taşınızı temizleyip enerjisini yenilemek için akan suyun altında bir müddet tutmanız ya da sirkeli bir suda kısa süre bekletmeniz yeterlidir. Yahut da gün ışığında ya da toprağa gömerek bir gün süreyle bekletmeniz aynı temizliği sağlayacaktır. Afganit yapısı gereği sert bir taş olduğu için çarpmalarda kolay zarar görmez. Ancak diğer doğal taşlar gibi afganiti de kimyasal maddelerin verebileceği zararlara karşı korumanız gerekmektedir.