Jips türünden bir taş olan selenit sertlik derecesi çok düşük bir taştır. Çöl gülü veya melek taşı olarak da isimlendirilen bu taş orijinal adını Yunan mitolojisindeki ay tanrıçası Selene’den almaktadır. Doğada saydam, yarı saydam ve opak halde karşımıza çıkan selenit beyazdan kahverengiye değişen bir renk çeşitliliğine sahiptir. Diğer doğal taşların arasında duru ve eşsiz güzelliğiyle oldukça dikkat çekmektedir. Tarımda çok kullanışlı bir taş olduğu bilinmektedir. Çünkü yerleştirildiği toprakta gözenekler oluşmasına yardım ederek toprağın hava almasını dolayısıyla veriminin artmasını sağlamaktadır. Ayrıca topraktaki tuz oranını dengeleyerek bitkilerin zarar görmesini engellemektedir. Tıp alanında da sık sık başvurulan bir taş olduğu bilinmektedir. ABD, Brezilya, Meksika, Polonya, Arjantin, Çin, Rusya, Japonya gibi ülkelerde çıkarılmaktadır. 
 

   Selenit Taşının Özellikleri ve Faydaları:


1.    Kullanan kişinin ve bulunduğu ortamın enerjisini yenileme özelliği vardır. Vücuda temas edecek şekilde kullanılması halinde halsizlik ve yorgunluğu giderecektir.
2.    Olumsuz düşünceleri yenmede ve auradaki tıkanıklıkları gidermede etkilidir.
3.    Odaklanma ve dikkat eksikliği gibi sorunlarda olumlu etkileri bulunmaktadır.
4.    Evde kullanıldığı takdirde ortama dinginlik ve huzur katacaktır.
5.    Diş ve kemiklere faydalı olduğu bilinmektedir.
6.    Kadınlarda doğurganlığı artırıcı etkisi olduğu düşünülmektedir.
7.    Görülen rüyaların hatırlanmasına yardımcı olduğu bilinir.


Selenit kendi kendini ve hatta başka taşları da temizleyerek enerjisini yenileyebilen nadir taşlardandır. Bu yüzden diğer doğal taşlar gibi dışardan bir temizliğe ihtiyacı yoktur. Ayrıca selenitin suyla teması da taşınız için iyi değildir. Hassas ve yumuşak bir taş olduğu için kimyasallardan ve çarpmalardan korunması tavsiye edilmektedir.