Yeşim Taşı, geçmişten günümüze birçok kültürde sevilen ve kullanılan doğal taşlardandır. Genel olarak insanlara şans ve mutluluk getirdiğine inanılmıştır. Bu yazımızda Yeşim Taşı hakkındaki aşağıdaki konu başlıklarını sizler için açıkladık. Keyifli okumalar dileriz.

Yeşim Taşı'nın Psikolojik Faydaları

  • Yeşim taşının aşırıya kaçan duyguları dengelediği, hafiflettiği bilinir. Elde tutulduğunda rahatlama hissi verir, aynı zamanda taşıyan kişiye cesaret verir.
  • Yeşimin gevşetici enerjisi ruhsal gerginlikleri giderir, kişiyi rahatlatır, dinlendirir.
  • Korku ve endişelerden kurtulmayı sağlar, kullanan kişide cesaret, özgüven ve huzur duygusu oluşturur.
  • Kalp çakrasıyla bağlantılıdır. Kişinin kendini zayıf ve güçsüz hissettiği anlarda yeşimi kalbinin üzerine koyması içini rahatlatır.
  • Bilgelik, adalet, merhamet, alçakgönüllülük, cömertlik, sadakat, sevgi duyguları ve bilinci oluşturur.
  • Bedendeki negatif enerjinin atılmasını sağlar, olumsuz duygulardan ve stresten kurtulmaya yardımcı olur.
  • Yeşim taşı, sevginin yoğunlaşarak cisimleşmiş hali olarak kabul edilir. Duygusal denge, barış ve uyum oluşturur.
  • Yeşim taşı kullanmanın mutluluk getirdiğine inanılır.

Yeşim Taşı'nın Bedensel Faydaları

  • Böbreklerin ve mesanenin işlevsel çalışmasına yardımcı olduğuna, böbrek ve mesane hastalıklarına iyi geldiğine inanılır.
  • Göz sağlığı için faydalı olduğuna inanılır.
  • Antioksidan özelliği olduğuna ve vücudu ve kanı toksinlerden arındırdığına inanılır.
  • Uyku halinde kullanıldığı zaman vücuttaki ağrı ve sızıların giderilmesinde yardımcı olur. 
  • Özellikle doğum sancıları için çok iyi geldiğine inanılmaktadır. Bu nedenle kadınların hamileliğin son aylarında yeşim taşı taşımaları önerilmektedir. Doğumu kolaylaştırdığına ve doğum sancılarını hafiflettiğine inanılır.
  • Yeşim taşı tansiyona ve kalp sağlığına iyi gelen bir taştır. Yüksek tansiyonu dengelediğine inanılır.
  • Baş ağrısına, baş dönmesine iyi geldiği düşünülmektedir buna bağlı olarak sinüzit ve migren tedavisinde yardımcı olarak kullanılmaktadır.

(Doğal taşların titreşim ve frekanslara sahip olduğu bilinmektedir. Bu nedenle vücudumuzda bazı etkilere yol açtığı söylenmektedir ancak taşların özelliklerinin bilimsel kesinliği yoktur. Bu sebeple hastalık ve rahatsızlıklarınızda öncellikle bir uzmana görünmenizi öneririz. Doğal taşları sadece yardımcı bir unsur olarak kullanmayı düşünmenizi öneririz. Yukarıda belirttiğimiz faydalar çeşitli inançlara dayanmaktadır, kesinliği bulunmamaktadır.)

Yeşim Taşı Roller ve Yeşim Taşı Masaj Aletleri

Uzak Doğu'da güzel ve pürüzsüz bir cilt için yıllardır kullanılan, Roller ve Gua Sha gibi çeşitleri olan masaj taşlarını duymuşsunuzdur. Düz ve yassı bir taş olan Gua Sha yüz taşı doğru kullanıldığında cilde pek çok fayda sağlıyor. Gua Sha masajı bilinen en eski yaşlanma karşıtı yöntemlerinden biridir. Roller denilen masaj aleti ise genellikle büyük ve küçük silindirik taştan oluşur, yüz ve vücuda masaj yapmak için kullanılır. Kan dolaşımını hızlandırdığı için şişkin görüntüyü aldığı, canlı bir görüntü vermeye yardımcı olduğu bilinmektedir. Bu iki masaj aleti yeşim taşının şifasını cildimize sunuyor.

Sitemizdeki Yeşim Taşı Roller ve Yeşim Gua Sha Masaj Aleti ürünlerimize bakabilirsiniz.

Yeşim Taşı Masaj Aleti Roller

Gua Sha Yeşim Doğal Masaj Taşı

Yeşim Taşı Masaj Aleti Ne İşe Yarar?

  • Kan dolaşımının hızlanmasına yardımcı olur bu sayede daha pürüzsüz ve daha parlak bir cilt elde edilir.
  • Ödem atılmasına yardımcı olur, yüzdeki gerginliği azaltır, yorgunluğu giderir ve yüz kaslarını sitimüle eder.
  • Yüzdeki ince çizgilerin azalmasını sağlar.
  • Elmacık kemiklerinde ve yanaklardaki fazla bölgesel yağların incelmesini destekler ve daha belirgin yüz hatlarına sahip olmanızı sağlar. Yüz konturünü belirginleştirerek botoks etkisi yaratır.
  • Yüzünüze uyguladığınız serum, yağ ve kremlerle birlikte kullanıldığında, kullanılan ürünün hızlı etki göstermesini ve daha çabuk emilmesini sağlar.
  • Uzun vadede cildin gerginliğini aldığı ve zamanla kırışıklıkların kaybolmasını sağladığı için yaşlanma karşıtı bir yöntemdir.

Yeşim Taşı Masaj Aleti Nasıl Kullanılır?

Temiz cildinize serum, yüz yağı veya kreminizi sürdükten sonra içeriden dışarıya doğru silindiri boynunuzdan alnınıza kadar kısa aralıklarla döndürmelisiniz. Ancak burada önemli olan yüzünüze fazla baskı uygulamamak. Aksi takdirde cilt yüzeyinize zarar verebilirsiniz.

Roller'ın geniş silindir kısmı alın, yanak ve çene bölgesi, küçük silindir kısmı burun ve göz çevresi için kullanılır.

Gua Sha taşını, yüzünüzün alt ve orta kısımlarında yatay hareketlerle, alın kısmında ise dikey hareketlerle ilerleterek uygulamalısınız. Masaj aletini tek seferde çeneden alına kadar ilerletmeden, daha kısa mesafelerde sık sık yapmanı öneririz.

Soğuk uygulandığında kılcal damarları küçülterek, gözaltı morluklarının azalmasını sağladığı için soğuk kullanmanı tavsiye ederiz. Ancak masaj aletini buzdolabında saklamanı önermiyoruz, her kullanımdan önce buzdolabınızda 15 dakika kadar bekletebilirsiniz. Ayrıca her kullanımdan sonra temizlemeye dikkat edin.

En önemlisi düzenli kullanmaya dikkat edin, haftada 3 kez, 3-4 dk uygulayın.

Yeşim Taşı'nın Genel Özellikleri

Kimyasal Formülü: (Ca2(Mg,Fe)5Si8O22(OH)2)

Sertlik: 6,5 -7,0

Özgül Ağırlık: 3.2 – 3.3

Renkler: Yeşil, sarı, beyaz, kahverengi, siyah, kırmızı

Simgelediği Değerler: Sevgi, Fazilet, Statü

Çıkarıldığı Yerler: Kanada, Kolombiya, USA, Çin, Tibet, Tayland, Yeni Zelanda, Hindistan, Papua-Yeni Gine, ABD, Meksika, Zimbabwe, Myanmar

Yeşim Taşı Uyumlu olduğu çakralar: 1. Kök Çakrası, 4. Kalp Çakrası, Güneş sinir ağı

Yeşim Taşı Uyumlu Olduğu Burçlar: Boğa, İkizler, Balık, Yengeç, Koç

Yeşim Taşı Bakımı ve Temizliği Nasıl Olmalıdır?

Yeşim taşını temizlemek, onun enerjisinden verim elde edebilmek için oldukça önemlidir. Ilık su ile yıkayarak temizleyebilirsiniz, sabun, deterjan, parfüm vb. kimyasallarla temasından kaçınmalısınız. Yıkadıktan sonra yumuşak bir bezle kurulamalısınız. Ayrıca yeşim taşı güneşte 1 gün bekletilerek veya toprağa 1 gün süreyle gömülerek de arındırılabilir. Yeşim taşından yapılan takılarınızı ise ıslak bir bezle silip hemen kuru bezle kurulayarak temizleyebilirsiniz.

Yeşim Taşı Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Yeşim taşının ucuz taklitleri yaygın olduğu gibi, benzerlik nedeniyle Yeşim adı altında piyasaya sürülenleri de bulunmaktadır. Yeşim benzerlerine göre çok daha ağır bir taştır bu yüzden aynı büyüklükteki kuvars veya turmalin ile karşılaştırarak daha ağır olup olmadığına bakabilirsiniz. Diğer bir yöntem de yeşim taşıyla cam veya porseleni çizmektir. Gerçek yeşim sertliği nedeniyle camı kolayca çizebilmelidir.

Yeşim Taşı'nın Tarihi

Yeşim Taşı, geçmişten günümüze birçok kültürde mücevherat ve küçük heykel yapımında kullanılmıştır. Genel olarak insanlara şans ve mutluluk getirdiğine inanılmıştır. Yeşimin bir kuyruklu yıldızdan dünyaya düşen taş tozlarından oluştuğu anlatılmaktadır. Çin tarihinde İmparator Taşı, Kraliyet Mücevheri gibi isimlerle anılan yeşim, Asya kültüründe önemli bir yere sahiptir. İmparatorlukta makam, mevki ve mutluluk anlamına gelir, koruma sağlamak için sarayları süslemede kullanılmıştır. Şifalı olduğuna inanılan taşın daha sonra halk tarafından da kullanımı yaygınlaşmıştır. Çin'de kullanılan yeşimin genel olarak nefrit olduğu bilinmektedir. Maya ve Aztek imparatorluklarında, yeşim taşının vücudun yan taraflarındaki ağrıları iyileştirdiğine inanılırmış. Ayrıca eski çağlarda yeşim taşının böbrek hastalıklarını iyileştirici gücü olduğuna, diş ağrılarına iyi geldiğine, taşıyana saadet ve fazilet aktaracağına inanılmıştır ve Yeşim’e, Cennet Taşı adı da verilmiştir.

En çok yeşil renkte bulunan yeşim taşı, sertlik derecelerine göre Jade ve Nefrit olarak ikiye ayrılır. Nefrit, Jade taşına göre doğada daha yaygındır bu sebeple Jade biraz daha değerlidir. Nefrit, koyu yeşil, gri ya da krem rengine yakın açık bir renkte olabilir. Jade (diğer adı ile Jadeit), Nefrite göre daha serttir, yeşilin yanı sıra kırmızı, leylak, siyah, mor, mavi gibi renklerde de olabilmektedir. Sadece ülkemizde çıkarılan Mor Jade taşı, coğrafi işaret almaya hak kazanmıştır.

Yeşim Taşı Nasıl Kullanılır?

Yeşim taşı Kalp çakrası üzerinde olumlu etkileri olan bir kristaldir. Yeşim’in İnci ile birlikte kullanılması daha yararlı olur. Yeşim Taşı takılar sayesinde bedene temas edecek şekilde taşıyabilir, yeşim taşını yaşadığınız ortamda bulundurabilir veya roller (silindirik masaj aleti) formdaki cilt bakım ürünlerinde kullanabilirsiniz.

Sitemizde bulunan bazı yeşim taşı ürünler;

YEŞİM TAŞI KOLYE UÇLARI

YEŞİM TAŞI DİZİLER