Doğada Bulunan Huzur: Akuamarin Taşı

Huzuru, sakinliği, sağlığı ve güzel enerjiyi aramak için doğaya yönelmemiz yeterli. Doğa bize ihtiyacımız olan tüm soruların cevaplarını verecek güçtedir. Yorgunluğumuzu atmak kendimizi sakinliğin kollarına bırakmak için doğayla kucaklaşmamız gerekir. Yükselen binalar, artan betonlaşma arasında doğaya ulaşmak her geçen gün daha da zorlaşıyor. Metropol yaşam içerisinde doğaya ulaşmanın bir yolu var: Doğal taşlar

Doğal taşlar ile kendinize doğanın taşınabilir formunu oluşturmuş oluyorsunuz. Evinizde, işyerinizde, arabanızda, bileklik ve kolye gibi takılarda bedeninizde doğanın o sıcak enerjisini taşıyın. Doğal taşlar ile bu mümkün hale geliyor. Akik, ametist, kuvars, hematit, kehribar enerjileriyle insan ruhuna etki eder. Bu taşlar insan bedenine etki eden değerli taşlardır. Akuamarin taşı rahatlama taşı olarak bilinir. Sakinliği sembolü olan bu taş doğanın bize sunduğu mucizelerdendir.

Rahatlama Taşı: Akuamarin

Hindistan, Nijerya, Brezilya, Pakistan gibi ülkelerde çıkarılan akuamarin taşına en çok Rusya bölgesinde rastlanır. Akuamarin Latin kökenli bir kelimedir. Deniz suyu anlamına gelen bu kelime adını renginden almıştır. Akuamarin taşı adeta denizi andırır. Mavi ve yeşilin tonlarını içinde bulunduran bu taş huzurun taş haline gelmiş versiyonudur. Demir madeni akuamarin taşının orijinal rengini almasına neden olan elementlerdendir. Brezilya’da bolca üretimi yapılan bu taş beril grubuna aittir. 

Şeffaf ve silikatlı özelliklere sahip olan akuamarin Güney Amerika ve Rusya’nın büyük bir bölümünden çıkarılıp tüm dünyaya ulaşır. Taşın çıkarılma anından işlenme anına kadar geçen sürenin zahmeti ve taşın özellikleri nedeniyle değerli taş grubuna ait bir taştır. Akuamarin taşı efsanesi günümüze kadar ulaşabilmiş, deniz kızı ve denizle ilgili mitolojik eserlere konu olmuş değerli bir taştır. Gerçek akuamarin taşı, ışığı yansıtan berrak ve şeffaf görünümüyle büyüleyici bir tasarıma sahiptir. 

Akuamarin Taşı Özellikleri 

Büyük ve temiz kristaller halinde çıkarılan akuamarin taşı, zümrüt taşına olan benzerliği ile bilinmektedir. Akuamarin taşı zümrüt taşına benzese de akuamarin taşı özellikleri zümrüt taşına göre farklılıklar göstermektedir. 

  • Akuamarin taşı anlamı, deniz suyudur. Adından da anlaşılacağı üzere mavi tonlarında bir taştır. Açık güneşli bir günde gökyüzüne bakarken, görülen o huzur verici açık mavi rengi akuamarin taşlarında da bulmak mümkündür.
  • Beril ailesinin şeffaf ve silikatlı bir türü olan akuamarin taşı değerli taşlar grubundandır.
  • Akuamarin taşı Be3Al2Si6O18 kimyasal formülüne sahiptir. 
  • 2,68 ve 2,73 aralığında ağırlığa sahip olan bu taş 7,8- 8 aralığında sertliğe sahiptir.
  • Berrak bir görünüme sahip akuamarin taşı, saydam ve yarı saydam bir taştır.
  • Berilyum, Silisyum, Demir, Potasyum, Lityum ve Sodyum gibi elementleri bünyesinde bulundurur.
  • Gök ve deniz mavisinin tonları, açık mavi, yeşilimsi mavi gibi mavinin en huzur verici renklerinden oluşur. Akuamarin taşı ismini renginden almıştır.
  • Akuamarin taşı Güney Amerika ülkelerin başta olmak üzere Rusya, Nijerya, Brezilya, Pakistan, Hindistan ülkelerinde çıkarılmaktadır. 
  • Cesaret, sakinlik, güven, huzur gibi değerleri simgeleyen akuamarin taşı, rahatlama taşı olarak da bilinir.
  • Boğaz ve kalp çakraları ile uyumlu olması akuamarin taşının en önemli özelliklerindendir.
  • Terazi, Kova, Akrep, Koç, Balık burçlarıyla uyum içinde olan bu taş erkek, kadın, çocuk, yetişkin olan herkes tarafından rahatlıkla kullanılabilir.
  • Hakiki akuamarin taşı değerli bir taş olduğu için bileklik, kolye, küpe gibi takı ürünlerinin yapımında sıklıkla kullanılan bir taştır.
  • Zümrüt’e olan benzerliği ve renginin gökyüzüne benzemesi nedeniyle gök zümrüt taşı olarak da bilinir. 

Akuamarin Taşı ve Meditasyon

Yoga yaparken, etrafımızdaki nesnelerin kötü enerji vermemesi gerekir. Çakralarınızı açabilecek değerli taşlar eşliğinde meditasyon yapmak huzurun erişebilmenizi sağlar. Yoga yaparken, bedeninizi gevşetmelisiniz. Çakralarınızı açmalı, zihninizi tamamen boşaltmalı ve sadece meditasyonunuza odaklanmalısınız. Akuamarin taş, taşıdığı enerji ile kalp çakramızı açarak, daha dingin ve gevşemiş olmanızı sağlar. Mavi renk huzurun rengidir. Meditasyon yaparken, mavinin gücünden ve enerjisinden faydalanabilirsiniz. 

Gökyüzün mavisi ve denizin mavili yeşilli tonlarını içinde bulunduran akuamarin taşını meditasyon yaparken kullanabilirsiniz. Yaydığı enerji sayesinde meditasyon yaparken, zihninizin berraklaşmasına yol açar. Bu sayede bedeninizin rahatlamasına yardımcı olur. Akuamarin taşı ile birlikte ruhunuz sakinlik bulur ve pozitif duygular hissedersiniz.

Akuamarin Taşının Faydaları 

Akuamarin taşının değer simgeleri: Cesaret, sakinlik, güven ve huzurdur. Akuamarin taşının faydaları saymakla bitmez. Hem ruha hem bedene dinginlik veren bu taş meditasyon esnasında en çok tercih edilen taşlardandır. Akuamarin taşı faydaları, alternatif tıp ve şifa kaynaklı faydalardır. Çeşitli inançlar ve taş bilimciler tarafından ele alınmış bilgilerdir. Akuamarin taşının faydalarının kesinliği vardır diyemeyiz. Bu nedenle eğer sağlıksal sorunlarınız devam ediyorsa bir doktora görünmenizde fayda vardır. Doktorun tavsiyelerinin yanında doğal taşlar kullanmak size fayda sağlar. 

Akuamarin taşının faydaları bedensel faydalar ve psikolojik faydalar olarak ikiye ayrılmaktadır. Uzun süreli kullanımında bahsedilen etkileri siz de fark edeceksiniz. Akuamarin taşını kullanırken çakralarınızı açabilecek meditasyon türlerini yaparsanız taşın etkisi artar. Kendi çakralarınız ve burcunuzla uyumlu taşlar size daha fazla etki edecektir. 

Akuamarin Taşının Bedensel Faydaları

Akuamarin taşının kalp çakrası ve boğaz çakrası ile uyumludur. Bedensel etkileri daha çok uyumlu olduğu çakralarla ilgilidir. Akuamarin taşı ne işe yarar diye soran okurlarımız bu yazıda aradığı her şeyi bulunabilecektir.

  • Akuamarin taşı boğaz çakrası ile uyumlu olduğu için astım, bronşit gibi ciddi hastalıklara iyi gelir. Boğaz ağrısına, akciğer, solunum yolu rahatsızlıklarına, karaciğer, böbrek gibi organlara iyi geldiği düşünülmektedir.
  • Nefrit ve mesane rahatsızlığı tedavisine yardımcı olduğu düşünülmektedir.
  • Tiroit bezlerine yararlı olduğu inancı hakimdir.
  • Boğaz hastalıklarına ve boğazda oluşan enfeksiyonlarına iyi geldiği düşünülmektedir.
  • Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı olmakla birlikte bağırsak ve mide sorunlarına iyi geldiği düşünülmektedir.
  • Vücutta oluşan ur, beze, yara gibi şeylerin iyileşmesinde etkili olduğu yönünde bir inanç hakimdir.
  • Çene kemiklerinin ve diş sağlığı için faydalı olduğuna inanılmaktadır.
  • Alkol, sigara gibi maddelere olan bağımlılığı azalttığı düşünülmektedir. Bu maddeleri bırakmanıza yardımcı olduğuna dair bir inanç hakimdir.
  • Beyin dalgalarına iyi geldiği için hafızayı güçlendirdiği düşünülmektedir.
  • Üst solunum yolu hastalıklarına iyi geldiği yönünde bir inanç hakimdir.
  • Vücuttan ödemi attığı için zayıflamaya etki ettiği düşünülmektedir. Ödem atıcı etkisiyle vücutta ödem birikimini engellediği yönünde bir inanç vardır.
  • Zararlı alışkanlıkların vücutta bıraktığı hasarları iyileştirici etkileri olduğuna inanılmaktadır.

Akuamarin Taşının Psikolojik Faydaları

Akuamarin taşı, rahatlama taşı olarak bilinmektedir. Akuamarin taşının psikolojik faydaları sakinlik ve huzur üzerine olan faydalardır. 

  • Akuamarin taşının sinirleri yatıştırdığına, öfke ve korkuyu sakinleştirdiğine inanılmaktadır.
  • Akuamarin taşı, kişiyi teskin eder. Huzur verir. Zihinsel ve bedensel gevşemeyi sağlar.
  • Akuamarin taşı, zihni berraklaştırdığı ve mantıklı düşünmeye yönelttiği yönünde bir inanç mevcuttur.
  • Cesaret, özgüven verdiği için utangaçlık duygusunu azaltır. Kendini ifade edememe, kendini yetersiz görme gibi olumsuz duyguları aşmada yardımcı olduğu yönünde bir inanç hakimdir. Daha iyimser bakmayı sağlar, pozitif enerji verir ve pozitif hisler uyandırır.
  • Tembelliği engellediği, yüksek enerji verdiği ve harekete geçmeyi sağladığı düşünülmektedir.
  • Mükemmeliyetçi bir kişilikseniz ve yaptığınız hiçbir işi beğenmiyorsanız, akuamarin taşı kullanmalısınız. Akuamarin bu düşünceleri aşmanıza, kendi değerinizi ve gücünüzü fark etmenize yardımcı olur.
  • Agresif ya da fazla duygusal davranan çocuklar için faydalı olduğu konusunda bir inanç hakimdir.
  • Akuamarin taşı ile meditasyon yaptığınızda meditasyonun etkisi artar.
  • Özgüveni arttıran akuamarin taşı, sosyal fobi ve benzeri ruhsal hastalıklara iyi geldiği düşünülmektedir.
  • Akuamarin taşı sakinliği arttırdığı için stresi ve depresyonu engellediği yönünde bir inanç hakimdir.
  • Akuamarin taşı ortamdaki negatif enerjinin defedilmesi sağlar. Kötü enerjilerin kaybolmasını sağladığı düşünülmektedir. 

Akuamarin Taşının Burçlarla Olan Bağlantısını Keşfedin

Akuamarin taşının pek çok faydası olduğu için tüm burçlar tarafından rahatlıkla kullanılabilir. Fakat bazı burçlara etkisi daha fazladır. Akuamarin taşı burç uyumu bulunan kişinin kendi enerjisiyle akuamarin enerjisi uyum içerisindedir. Ateş grubundan olan koç burcu akuamarin taşıyla bir uyum içerisindedir. Koç burcuna mensup olanlar rahatlıkla bu taşı kullanabilir. Su grubundan akrep ve balık burçları Akuamarin taşıyla uyum içerisinde olan burçlardadır. 

Hava grubundan terazi ve kova burçları, akuamarinin enerjisini olumlu etkileyen burçlardandır. Bu burçlara mensup kişilerin bu taşları yanından ayırmamasında muhakkak bir fayda vardır. Dilerseniz yükselen burcunuzla uyumlu taşlarla birlikte bir takı oluşturarak taşın enerjisini artırabilirsiniz. Bu sayede taştan daha fazla verim almayı başarabilirsiniz.

Akuamarin Taşı Ürünlerinin Çocuklara Faydaları

Akuamarin taşı etkileri yetişkinlere olduğu kadar çocuklara da tesir eder. Çocuklar dünyayı tanıma aşamasında oldukları için etrafındaki kötü enerjilerden daha çok etkilenirler. Akuamarinin çocuklara faydaları psikolojik ve bedensel faydaları olmak üzere oldukça pozitif etkilerdir. Boğaz çakrası ile uyumlu olan akuamarin taşı çocuklardaki astım, bronşit gibi hastalıklara iyi geldiği düşünülmektedir. Ayrıca hiperaktif çocukların sakinleşmesine de yardımcı olabilir. Akuamarin taşı çocukların zihinlerini berraklaştırır ve düşünme gücünü arttırır. 

Öfkeli ve saldırgan çocukların sakinleşmesini sağlar. Çocukların daha uzlaşmacı olabilmesi için akuamarin taşının kullanılması gerektiği yönünde bir inanç mevcuttur. Uyuduğu yerde veya çalışma masasında kullanılabilir. Kolye, küpe ve bilezik olarak da çocukların bedeniyle temas edilmesi sağlanabilir. Agresif ve duygu durum bozukluğu olan çocukların ruhsal iyileşmesinde faydalarının olabileceği düşünülmektedir.

Çocuklarının bağışıklığının yetişkinlere göre daha düşük olduğu bilinmektedir. Akuamarin taşı çocukların bağışıklık sistemlerine olumlu etki edebilir. Çocuğun etrafındaki kötü enerjiyi yok edin; çocuğunuzun huzursuz olmasını engelleyebilir. Çocuğunuzda pozitif duygular uyandıracağı için kendini daha huzurlu hissedecektir.

Akuamarin Taşının Gerçek Olduğunu Nasıl Anlayabiliriz?

Akuamarin taşı değerli bir taştır. Bu nedenle gerçek akuamarin taşı satın alırken, ilk dikkat etmeniz gereken şey fiyatıdır. Gerçek akuamarin taşı fiyatı taşın büyüklüğüne göre değişir. Eğer taşın fiyatı size çok ucuz geldiyse ve diğer taşlara göre daha az fiyatlıysa muhtemelen sahte bir taştır. Gerçek akuamarin taşının rengi mavi tonlarında ve şeffaftır. 

Gerçek akuamarin taşının içi temiz gözükür. Taşı kırdığınızda taşın iç rengi ve dış rengi farklı ise taşın sahte olduğunu anlayabilirsiniz. Eğer akuamarin taşını kırmak istemiyorsanız, taşa hafif bir ısı işlemi uyguladığınızda taşın rengi aynı kalıyorsa taş gerçektir. Taşın renginde bir akma olursa sahte bir taştır. Sahte akuamarin taşlarının dış kısmı kaplamadır. Bu nedenle taşı tanıyorsanız, mutlaka sahte mi gerçek mi olduğunu anlarsınız. Taşın şeffaf bir görüntüsü yoksa ve taşın dışı kaplama gibi duruyorsa sahte olduğunu anlayabilirsiniz.

Akuamarin Taşı Temizliği Nasıl Yapılır?

Akuamarin taşının sertliği 7.5 civarındadır. Doğal taşların temizliği taşın sertliğine göre değişkenlik gösterir. Akuamarin taşı temizliği oldukça kolay ve zahmetsizdir. Doğal taşların temizliğinde de yine doğal yöntemler kullanmalısınız. Sertlik derecesi 7 ve üzeri taşlarda akan su altında ya da toprağa gömerek temizleyebilirsiniz. Akuamarin taşı bu sertliğe uyduğu için su ya da toprak ile temizliğini yapabilirsiniz. Kurulama işlemini yumuşak bir bezle yapabilirsiniz.

Taşınızı temizlerken deterjan gibi kimyasal maddelerden uzak durmalısınız. Sadece suyla temizlemek bile akuamarin taşının temizliği için yeterlidir. Ayrıca taşı kullanmadığınız anlarda bir kutunun içinde saklamak taşı olası kirlenme ve çizilmelerden koruyacaktır. Akuamarin taşının temizlenmesinde sert cisimler kullanılmamalı. Sert bezler taşınızı çizebilir. Dekoratif olarak kullandığınız akuamarin taşlarını yumuşak bir bezle tozunu alarak, temizlemeniz yeterlidir. 

Akuamarin Taşı Fiyatları 

Akuamarin taşı, beril ailesine ait değerli bir taştır. Akuamarin taşı fiyatları taşın ne olarak kullanılacağına göre değişiklik gösterebilir. Akuamarin taşının büyüklüğü fiyatına etki eder. Değerli bir taş olduğu için ve çıkarılması zahmetli bir taş olduğundan diğer taşlara göre biraz daha pahalı bir taş olduğu söylenebilir.

  • Akuamarin Bileklik Fiyatları: Akuamarin taşı bileklik fiyatları, kullanılan taşların çokluğuna ve büyüklüğüne göre farklılık gösterebilir. Akuamarin taşı bilekliklerin burçlara özel tasarımları mevcuttur. Tasarım ve satıcı bileklik fiyatı üzerinden etki eder.
  • Akuamarin Kolye Fiyatları: Akuamarin taşı kolyeler, oldukça şık tasarımlı ve güzel enerjili kolyelerdir. Fiyatı kaç adet taş kullanıldığına, kolye zincirinin değerine göre değişiklik gösterebilir. İsterseniz, akuamarin kolyenizi kendiniz tasarlayabilirsiniz. Kolyenin ucunu satın alarak zinciriyle birlikte bir tasarım elde etmiş olursunuz. Akuamarin kolye ucu fiyatları, akuamarin kolye setlerine göre daha uygun fiyatlı ürünlerdir.
  • Akuamarin Taşı Dekorasyon Fiyatları: Akuamarin taşından yapılmış dekorasyon ürünleri meditasyon yaparken sıklıkla başvurulan ürünlerdir. Kolye ve bilekliklere göre daha büyük oldukları için daha pahalı ürünler olabilmektedir. 
  • Orjinal Akuamarin Taşı Fiyatı: Piyasadaki genel akuamarin taşı fiyatları, aşağı yukarı aynı segmenttedir. Eğer bu fiyatın çok çok altında bir fiyata akuamarin taşı gördüyseniz sahte olmasından şüphe etmelisiniz. 

Akuamarin Taşından Yapılmış Nadide Ürünler 

  • Akuamarin Taşı Bileklik: Enerji iletiminin daha rahat olabilmesi için taşı teninizle temas ettirmeniz taşın verimini yükseltir. Akuamarin taşı bileklik faydaları, akuamarin taşının taşıdığı tüm faydaları taşır. Akuamarin taşı bileklik erkek ürünleri için sitemizdeki ürünlere göz atabilirsiniz. Akuamarin taşı bileklik kadın ürünleri oldukça şık ve enerjisi yüksek tasarımlardır. 
  • Akuamarin Taşı Kolye: Akuamarin taşının fayda gösterebilmesi için uyumlu olduğu çakralara temas etmesi önemlidir. Akuamarin taşı kolye özellikleri taşın gerdanda kullanılacağı için kalp ve boğaz çakralarına yakın olmasıdır. Kolye veya kolye ucu şeklinde alabileceğiniz bu taş şeffaf rengi ve tasarımlarıyla birlikle oldukça şık ürünlerdir.
  • Akuamarin Taşı Yüzük: Akuamarin taşı, büyük taşlar halinde çıkarılır. Daha sonra bu taşlar küçük kristaller haline getirilerek, takı ve dekorasyon ürünler oluşur. Akuamarin taşı yüzükler hafif ve kullanışlı ürünlerdir. Sitemizden birbirinden farklı akuamarin yüzük çeşitleri satın alabilirsiniz. 

Akuamarin Taşını Nereden ve Nasıl Temin Edebilirim?

Akuamarin taşı Güney Amerika ve Rusya başta olmak üzere pek çok ülkede çıkarılmaktadır. Ülkemizde de Manisa şehrinde çıkarıldığı bilinmektedir. Akuamarin taşı halk arasında Akvamarin, , kâhin taşı, sakin taş, cesaret taşı, gök zümrüt taşı olarak da bilinmektedir. Akuamarin taşı özellikleri ve faydaları nedeniyle sıklıkla tercih edilen doğal taşlar arasındadır. Akuamarin taşı şifalı taşlar arasında olduğu için pek çok ülke pazarında satışı mevcuttur. 

Akuamarin taşından verim alabilmek için taşın özelliklerinin gerçek olması oldukça önemlidir. Bu nedenle güvenilir yerlerden satın alınması son derece önemlidir. Hakiki akuamarin taşının imitasyon ürünleri ile karıştırılması olasıdır. Bu nedenle taşı alırken, fiyatına ve nereden aldığınıza dikkat etmelisiniz. Orijinal akuamarin taşı satın almak için sitemizde detaylı bir inceleme yapabilirsiniz. İstediğiniz Akuamarin taşını farklı formlarda ve modellerde sitemizden satın alabilirsiniz.