Yengeç Burcu Taşları

Yengeç burcu taşları, Haziran ile Temmuz arasında doğan Yengeç burcuna has, bünyesine iyi gelecek ve Yengeç burcunu olumsuzluklardan arındıracak taşlardır. Yengeç burcu kişisel özellikler olarak olumlu ve olumsuz yanları bulunmaktadır. Olumsuz yanlarından ayrılmasını kolaylaştıracak bazı taş çeşitleri dünyada yer almaktadır. 

Yengeç burcu insanlar genel olarak; sıcakkanlı, sevgiye ihtiyacı olan, hüzünlü, geçmişe bağlı ve duyarlı bir yapıya sahiptir. Buna göre yengeç burcu insanlar, doğal taşlarda burç özelliklerini tamamlayan taşlara öncelik verir. Bunlar; aventurin, aytaşı, akik ve incidir. 


Yengeç Burcu Taşları Nelerdir?

22 Haziran ile 22 Temmuz arasında dünyaya gelen yengeç burçları için özel olarak seçilen, burç özelliğine göre belirlenen birincil ve ikincil taşlar bulunmaktadır. Her bir taşın kendine has rengi, madeni, özellikleri ve kullanım alanlarına göre faydaları bulunmaktadır. Birincil taş ve ikincil taş olarak sıralanan bu taşlarda birinciller ana taş ikinciller ise birincil ile beraber kullanılabilecek taş türüdür. Yengeç burcu taşlarını birincil ve ikincil olarak sıralarsak;

Birincil;

  1. Ay taşı
  2. Gül kuvars
  3. Yeşim
  4. Zümrüt
  5. Pembe inci
  6. Yakut
  7. Beyaz inci

İkincil;

  1. Aventurin
  2. Kalsit
  3. Firuze
  4. Jips
  5. Anjelit
  6. Pirit
  7. Krizopraz
  8. Kalsedon
  9. Rubellit
  10. Kuvars
  11. Sedef

Buradaki taşlar ritim, tılsım, enerji ve horoskop olarak değişiklik göstermektedir. 

Yengeç Burcu Taşları Özellikleri

Yengeç burcu taşları insana; zindelik, şans, canlılık ve rahatlama temelinde özellikler katar. Daha geniş perspektiften bakarsak burcun kötü özelliklerini giderirken iyi özelliklerinin gelişmesine de yardımcı olur. Her bir taşın kendisine has kullanım alanı ve özelliği mevcuttur. Örn; Yengeç burcu uğurlu taşı Aventurin Yengeç burcu sahipleri için şans taşı olarak bilinmektedir. Ayrıca bu taş, kalbin üzerinde kullanılırsa bünyedeki olumsuzlukları atarak artı bir enerji sağlar. Genel olarak Yengeç Burcu Taşları özellikleri ise;

  1. Zihindelik sağlar, zihinde bir vücut için gerekli taştır.
  2. Şans sağlar.
  3. İnsana canlılık katarken, kırılganlıkları arındırır.
  4. Geniş ufuklar sağlar.
  5. Yaşantısına negatifliği uzaklaştırır ve pozitif etkiler yaratır.
  6. Sınırlar, engeller, olumsuzluklar ortadan kalkar. 

Yengeç burcu sahipleri için Yengeç burcunun taşı listesini bilmek dünya hayatına daha pozitif bakarken, olumsuz, kırılgan özelliklerden de kurtulmanızı sağlar. Ayrıca, burcun kendisine has taşı olduğu gibi kokusu da bulunmaktadır. Yengeç burcunun kokusu ise; Leylaktır. Doğru taş seçimi ve taşın konumunu kolye ya da bileklik yapmak her yengeç burcuna özel pozitif etkiler yapar.