Lider kimliği, girişimciliği, inanç ve hevesli olurken kaya gibi sert gözüken bir yapıya sahip Koç Burcu, eşi benzeri olmayan doğal taşlara sahiptir. Koç burcu taşları sayesinde olumsuz düşüncelerden, kırılgan yapıdan, negatif olarak gözüken etkenlerden arınmasını sağlar.

Koç burcu sertliği, güçlü olmayı ve sağlam motivasyonu sahipken olumsuz özelliklerden kaçınmak için kendine has bazı taşları bulunmaktadır. Her taşın kendisine özel bir kimliği bulunur. Doğal taşlar kullanım alanına göre pozitif etken sağlarken negatif durumları ise uzaklaştırır. Örn; Koç burcu uğurlu taşı hematit Koç burcu bireylerine, kaya gibi sertliği sağlar. Şans ve şifa getirirken gözlere ve vücuda iyi gelen Amestit taşı ise, Koç burcu sahipleri tarafından en sevilen taştır.

Burç yapısının değişkenliği, ani çıkışların gösterilmesi, duygusal bir yapının bulunması ve dışarıdan güçlü görünürken içeriden kırılgan bir yapıya sahip olması Koç burcunun temel özelliklerindendir. Bu yüzden doğal taşalar ile pozitif enerji ruhunu yakalarken güçsüz gözüken eylemlerde de azalma görülmektedir. Koç burcu yararlı taşları ile yükselen bir grafik yakalarken olumsuz ya da negatif enerjide de azalma görülür.

Koç Burcu Doğal Taşları

21 Mart ile 20 Nisan arasında dünyaya gelen insanların sahip olduğu Koç burcu, kendine özel rengi, kokusu ve doğal taşı vardır. Bu taşlar birincil ve ikincil olarak ayrılmaktadır. Koç burcu doğal taşlar ise;

  1. Akik
  2. Ametist
  3. Hematit
  4. Yakut
  5. Sitrin
  6. Pirit
  7. Akuamarin
  8. Elmas

Bu doğal taşlar ile birlikte kullanılabilecekler;

  1. Kiyanit
  2. Jasper
  3. Anyolit
  4. Bornit
  5. Granat
  6. Yeşim
  7. Kuvars
  8. Kunzit
  9. Mercan

Koç Burcu Taşları Özellikleri

Koç burcu taşları bireye olumsuz olarak belirtilen özelliklerden kurtulmasını ve daha sağlıklı bir hayat yaşamasını sağlar. Barış ve refah taşı olan Hematit kullanılarak bireye kendisini iyi hissettirecek ve maneviyat dolu bir hayat yaşar Koç burcu taşları özellikleri listesi;

  1.  İlişkide başarılıdır.
  2. Aile kavramına değer gösterir.
  3. Aşk yaşam felsefesidir
  4. Yaşamayı sever; eğlenmekten, gezmekten keyif alır
  5. Yalnızlığı sever ama bunalımdan nefret eder
  6. Kaya gibi sert, güçlü yapısı ve inançlı kimliği ile öne çıkar
  7. Doğal taşlar sayesinde Koç burcu dikkati üzerine çeker
  8. Diğer burçlar ile uyum sorunu azalır.