Boğa burcu taşları sayesinde Boğa burcu bireyleri şans, kariyer, güç, farkındalık, pozitif enerji dengesine sahip olurken hayatında bulunan olumsuz özelliklerden de arınmasını sağlar. Her bir uğurlu taş, kişiye farklı durumlarda pozitif / negatif özellikler yüklemektedir.

Boğa burcu sahipleri sert yapısı, tutarlı olması, güven ihtiyacı, mükemmeliyetçi bir yapısı bulunması nedeniyle öne çıkarken ani sinirlenmesi,  inatçı ve bildiğini okuması yüzünden doğal taşlara ihtiyaç duyar. Doğal taşlar, burç yapısının iyi özelliklerini arttırırken olumsuz özelliklerini ise azaltmaya yaramaktadır. Boğa burcu taşları birincil ve ikincil olarak kullanımı burç sahibine ekstra enerji katacaktır.

Boğa Burcu Taşları

21 Nisan ile 20 Mayıs arası doğan Boğa burcu sahipleri, birincil ve ikincil doğal taşlara sahiptir. Diğer burçlarla ilişkisinin iyi olması, olumsuz özelliklerinden kurtulmak ve var olan pozitif enerji yüklü özelliklerin ise gelişmesi için bu taşlar yalnız ya da birlikte kullanılmalıdır. Doğal taşlar birden fazla kullanılabilir lakin birçok taşın aynı vücutta taşınması taşların enerjisi çakıştığından vücuda olumsuz özellikler yüklenmesine neden olur. Detaylı Boğa burcu taşları ise;

Birincil (İlk olarak kullanılacak);

  1. Akik
  2. Zümrüt
  3. İnci
  4. Turkuaz
  5. Kuvars
  6. Safir
  7. Malakit

İkincil (Birincil taşlarla beraber kullanılması gereken);

  1. Aventurin
  2. Jips
  3. Kiyanit
  4. Selestit
  5. Kunzit
  6. Lapis
  7. Sedef
  8. Zirkon
  9. Yeşim
  10. Mercan
  11. Kalsit

Boğa Burcu Taşları Özellikleri Nelerdir?

Boğa burcu doğal taşları insana güzellik duygusu, estetiklik görüşü, bilinçli olma özelliği katarken var olan tutarlı davranma, garanti bakış açısı gibi davranışlara da değer katar. Her bir taşın vücuda artı özellikler katarken ikincil olarak bulunan taşların kullanılması durumunda ekstra rahatlama, şans, güç enerjisi kişide yer alır. Genel olarak boğa burcu taşlarının özellikleri şöyledir;

  1. Uğurlu taşların (zümrüt ve turkuaz) kullanılması kişinin şansını arttır
  2. Beden kuvvetini arttıracak taşlar bulunmaktadır
  3. Zihni açan, gündelik zihinde enerji patlaması yaşatan (turkuaz) taş bulunmaktadır
  4. Kariyer ve para konusunda size artı şans yüklemesi yapar
  5. Kişilerin dışarıdan olumsuz görünen özelliklerin kırılmasında büyük rol oynar
  6. Taşların bileklik, yüzük ya da kolye olarak kullanılması taşların vereceği enerji değerini değiştirir.
  7. Her bir taşın rengi, kokusu bulunur. Bu yüzden seçeceğiniz birincil veya ikincil taşta alerji yapacak unsurlara dikkat edin.