Adını İspanya’nın Aragon bölgesinden alan, kırılgan yapısı hasebiyle işçiliği daha zor ve fiyatı benzerlerine nispetle daha yüksek olan bir doğal taştır. Genellikle kahverengi olarak karşımıza çıksa da renksiz, beyaz, mavi, yeşil, sarı, kırmızı, gibi renklerde de görülebilmektedir. Fransa, İspanya, Meksika, Avusturya, Brezilya gibi ülkelerde çıkarılmaktadır. Ülkemizde ise Toros dağlarından çıkarıldığı bilinmektedir.

Yapısı bakımından kırılgan ve işlenmesi zor bir taş olan aragonit taşı, yaklaşık 2,7 milyar yaşındadır. Birçok özelliğe ve şifa gücüne sahip değerli taşlardan biridir. 

Aragonit taşı, fiziksel olarak kişiyi rahatlatan, psikolojik sebeplerden kaynaklanan spazmlar ve sinirsel tikler ile mücadele etme özelliğine sahiptir. Bedenin içine odaklanarak topraklama yapan dengeleyici bir taş olan aragonit, ruhsal gelişimi dengeler. Sakinleştirici özelliği de olan bu taş, titreşimleri yüksek bir ruhsal düzeye çıkararak, fiziksel bedene enerji verir ve meditasyona hazırlar. 

Aragonit Taşı ve Çakralar

Toprak ve kök çakralarını dengeleyerek, insanların toprakla olan ilişkilerini derinleştirmektedir. Kabullenmeyi ve sabretmeyi de öğreten aragonit, aşırı duyarlılıkla mücadele eder. Aşırı duyarlılık sahibi insanlar kendilerini en çok yıpratan insanlardır. Aragonit taşı da kendini yıpratan insanlar için boş vermeyi kolaylaştırmaktadır. Ayrıca konsantre olmaya yardımcı olduğu gibi zihne hoşgörü ve esneklik kazandırır. Sorunların nedenlerini ayrıntılı olarak düşünmeye yardımcı olan aragonit, duygusal stres ve öfke ile mücadele ederek, destek ve kuvvet sağlar. Bütün şifalı taşların özelliklerini içinde barındıran aragonit taşı, kalsiyum karbonat esaslı bir taştır.

 Aragonit Taşının Faydaları

  1. İnsanlarda topraklama etkisi yaparak negatif enerjinin atılımını ve vücuttaki gerilimin ortadan kaldırılmasını sağlamaktadır.
  2. Bağışıklığı güçlendirerek soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara yakalanma riskini azalttığı söylenmektedir.
  3. Ateşi düşürmede ve vücuttaki iltihabın kurutulmasında faydalı olduğu düşünülmektedir.
  4. Romatizmal eklem ağrılarının azaltılmasına destek olmaktadır.
  5. Kemikler için faydalı olduğu düşünülmektedir. Çünkü aragonit kalsiyumun emilmesine katkıda bulunmaktadır.
  6. Açlık hissini baskıladığı için kilo vermek isteyenler için uygun bir taştır.
  7. Cildin kendini yenileme özelliğini tetikleyerek yanık ve yaraların daha hızlı iyileşmesine destek olur.

Aragonit Taşı Nasıl Temizlenir?

Aragonit taşını da diğer doğal taşlar gibi kullandığınız süre zarfında temizlemeniz gerekmektedir. Düzenli aralıklarla yapacağınız temizlik işlevi taşınızın enerjisini yenileyerek ondan daha çok verim almanızı sağlayacaktır. Aragoniti temizlemek için gün ışığında tutmanız ya da bir gün süreyle toprağa gömmeniz gerekmektedir. Taşınızı her türlü kimyasaldan uzak tutmanız yapısı ve parlaklığını koruyabilmesi için oldukça önemlidir. Ayrıca aragonit kırılgan bir taş olduğu için aragonit takılarınızı sert yapılı takılarla bir arada takmamanızı tavsiye ederiz.